Възрастен мъж бе открит в гора край с. Равногор след два дни в неизвестност. В събота по обяд съпругата на 78-годишния мъж е подала сигнал на тел. 112. Тя обяснила, че двамата заедно се разхождали в гората край летовището "Атоука" и събирали гъби и билки. Разделили се, за да обхванат по-голям периметър, жената се върнала на уреченото място и след като изминали няколко часа и 78-годишният й съпруг не се върнал, тя потърсила помощ.

За издирването на мъжа били сформирани няколко групи от полицаи и пожарникари. В по-късен етап се включили и спасители-доброволци от група по пещерно спасяване в Пещера, а от другия край на планината тръгнали няколко души от съседното село Нова махала. До полунощ - пеша и с автомобили, продължило издирването.

Влошаването на времето - дъжд в комбинация с непрогледния мрак, наложило търсенето да бъде преустановено. Рано сутринта в неделя екипите отново започнали да търсят възрастния столичанин и към 09.00 часа в неделя го открили жив и невредим в гората. Мъжът е транспортиран с линейка до Брацигово, където е прегледан от лекар и предаден на семейството му.