Във връзка с бежанската вълна на границата на Гърция и Турция, ВМРО заявяват, че центровете за мигранти в столицата трябва да се закрият. Такива центрове има в кв. "Овча Купел", "Враждебна" и "Военна рампа". Също така те са против разкриването на нови такива на територията на столицата, и на територията на страната.

От партията заявяват, че мюфтийството се възползва от количеството мигранти с мюсюлманско вероизповедание и се повдигна въпроса за втора джамия в София. "Разрешително за строителство на втора джамия няма, но ВМРО разкри наличието на такива нелегални храмове в кварталите "Люлин", "Орландовци" и "Кремиковци". Това са обекти, които се посещават и от мигранти с неясни идеология, цели и занимания", добавят от партията.

Центровете за бежанци у нас празни на 93%

Центровете за бежанци у нас празни на 93%

Общо 7% са запълнените места на всички центрове в страната

Според тях бежанската вълна на границата на Гърция и Турция, би се пренесла в България и би засегнала сигурността на гражданите. От партията искат центрове в София, а и в други места на страната да бъдат закрити. От ВМРО искат в случай на навлизане на нелегални мигранти през държавната граница, те да бъдат задържани в центрове до границата и депортирани обратно в страните си по произход.