Военният министър Николай Младенов инспектира сградата на т.нар. Военно НДК.

„Това е един изключително скъп обект с неясна цел; обект, в който са инвестирани десетки милиони и който се нуждае от още доста пари, за да бъде довършен", коментира той.

Министър Младенов смята да организира обществена дискусия как най-целесъобразно да бъде използвана сградата. Също така по негова идея ще се създаде обществена комисия, която да обсъди идеите за целесъобразното използване на сградата.

Обектът е с площ от над 13 хил. кв. м. Националният армейски комплекс е проектиран за нуждите на министерството на отбраната. Той се състои от 3 подобекта - кино-конферентна зала, хотелски комплекс и подземен паркинг.

Строителството на обекта започва през 2004 г. като за строителството и довършването са изразходвани близо 32 млн. лв. Обектът е спрян от строителство на 15 януари 2009 г. със заповед на министъра на отбраната.

Със сигурност може да се намери добър начин този обект да не пустее, каза Николай Младенов. Според него между 2 и 10 млн. лв. са нужни за довършване на ремонта на сградата. Това са доста по-консервативните оценки, подчерта обаче военният министър.

Има вариант комплексът да бъде продаден. Друга опция е използването му да бъде по-комплексно. В момента се проверява цялата процедура по строежа, каза още Николай Младенов, попитан констатирани ли са нарушения от страна на длъжностни лица.

Има интерес от правосъдното министерство да използва сградата, но според военния министър комплексът не е много практичен за нуждите на ведомството на Маргарита Попова.