Акцията по издирването на сноубордиста, който вчера изчезна в Рила, е временно преустановена. В момента спасителните екипи правят анализ на ситуацията, след което ще се вземе решение дали търсенето да продължи тази вечер, или да бъде възобновено утре, предаде БНР. Пристигането на специализирана техника на мобилния оператор, с която евентуално да се дадат по-точни координати ще е решаващо за следващите действия на екипите.

Спасителите в Рила: Търсим игла в купа сено

Спасителите в Рила: Търсим игла в купа сено

Скиорите са карали извън пистата, където има сериозна опасност от лавини

Припомняме, че 34-годишният сноубордист е карал ски с група приятели. Той се е движел последен, карал е по пистите, но и извън тях, пренебрегвайки предупрежденията за висока лавинна опасност. Днес стана ясно, че той не е в района на падналата лавина в Рила, в местността Картала, над Благоевград. Това е мнението на планинските спасители от Банско. Те с кучетата Зак и Пирин, които сутринта тръгнаха да търсят столичанина, са претърсили целия периметър на лавината, но нямало и следа от изчезналия мъж.

В Рила изчезна 34-годишен скиор, издирват го

В Рила изчезна 34-годишен скиор, издирват го

Опасността от лавини е изключително висока...

Търсят го 10-има спасители. Доброволци от Благоевград също се включват в издирването. В планината продължава да вали сняг, а опасността от лавини е изключително висока.

Стана ясно, че е локализиран телефонът и групите спасители са се насочили към мястото с точните координати, което е в дере. Надеждите са там да бъде открит мъжът. След толкова часове престой в планината, без добра екипировка и изключително тежки метеорологични условия обаче, вероятността мъжът да е жив е много малка, заявиха от ПСС.