Пробите за COVID-19, които трябваше да се отработят във варненската лаборатория днес, са отрицателни. Това съобщи пред Радио Варна областният управител Стоян Пасев, като се позова на Националния щаб за овладяване на заразата с коронавируса.

Уточнява се, че пробите са взети от пациенти от цяла Североизточна България, сред които е и лекар, участвал в конгрес в Германия.

По-рано днес от Националния оперативен щаб съобщиха и за 62-годишна лекарка от София, която също е пътувала в чужбина и е дала положителен резултат за коронавируса - нейният тест се оказа седмият положителен за страната.

62-годишна лекарка е седмият случай на коронавирус у нас

62-годишна лекарка е седмият случай на коронавирус у нас

Тя е настанена във ВМА в добро състояние

Междувременно кметът на Варна Иван Портних също обяви, че в града няма доказан случай на коронавирус.

"Всички проби от днес са отрицателни, резултатите излязоха преди малко, включително и на 40-годишната жена, която е пристигнала преди две седмици от Германия." - написа Портних във Фейсбук, като подчерта, че е недопустимо разпространяването на фалшиви новини в социалната мрежа, които намират отражение в някои медии.

"Всеки съмнителен случай се следи внимателно от медиците във Варна, при проверена и доказан ще бъдат информирани своевременноа информация за случай на COVID19 гражданите", увери кметът.