Късно вечерта във вторник са пристигнали и последните останали машини, нужни за провеждането на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Това съобщи в началото на правителственото заседание министър-председателят Стефан Янев.

"Имаме осигурен пълния брой машини, нужни за провеждането на изборите, до които остават 2 седмици", каза Янев, подчертавайки, че това се е случило благодарение на съвместните усилия на кабинета и Централната избирателна комисия.

ЦИК пуска симулатор на машинно гласуване на сайта си

ЦИК пуска симулатор на машинно гласуване на сайта си

Той ще е достъпен на сайта на комисията през идната седмица...

За въпросните 1637 машини "Смартматик" ЦИК даде допълнителни 10 милиона лева. Те, заедно с 19,5 хиляди смарт карти за гласуване, както и софтуер, биват внесени от Нидерландия.

В краткото си изказване в началото на седмичното заседание на МС Янев обяви още, че днес, 30 юни, е ден за траур в памет на загиналия военен летец майор Валентин Терзиев. "Нека още веднъж изразя своите най-дълбоки съболезнования към близките му. Един съвременен български герой, чиято памет трябва да бъде помнена и почитана", отдаде почит на паметта на майор Терзиев премиерът Янев.