Всички парламентарно представени партии уважиха свикания от президента Румен Радев Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС).

Ще са необходими финансови мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID-19, както и мерките за противодействие на засиления миграционен натиск през границата на Република България с Република Турция.

От изпълнителната власт също не липсваха представители. Сред тях са служебният премиер Стефан Янев, вътрешният министър Бойко Рашков, икономическият и финансовият министри Кирил Петков и Асен Василев, здравният Стойчо Кацаров, военният Панайотов, както и министърът на МТСП Гълъб Донев.

Снимка 543324

Източник: БГНЕС

Председателят на парламента Ива Митева също влезе в президентството. От страна на парламентарно представените партии на КСНС дойдоха Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН, Десислава Атанасова - председател на ПГ на ГЕРБ и лидерите на партиите Корнелия Нинова, БСП, Мустафа Карадайъ - ДПС, Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България" и Мая Манолова, ИСБГНИ.

Още на 11 август Същевременно държавният глава съобщи, че ще свика Консултативен съвет по национална сигурност.

News.bg припомня, че заседание на КСНС не е свиквано от година и половина.