Екипажи на самолети МиГ-29 от състава на авиобаза "Граф Игнатиево" и на F-16C/D от състава на 330 ескадрила от авиобаза "Неа Анхеало", Гърция, проведоха съвместни полети в рамките на тренировката Green Bridge - 2020.

Съгласно сценария на тренировката дежурните екипажи на българските изтребители МиГ-29 успешно прехванаха "пътнически самолет, отклонил се от полетния план". Ролята на "самолета-нарушител" беше изпълнена от български военно-транспортен самолет С-27J Спартан. Българските изтребители съпроводиха и предадоха на гръцките изтребители "самолета-нарушител", а те го принудиха да кацне на указано в Гърция военно летище.

През втория етап от тренировката в полета си към България "самолетът-нарушител" беше предаден във въздуха от двойка F-16 под контрола на двойката български МиГ-29 и беше принуден да кацне на летище "Граф Игнатиево".

По време на съвместните полети действията на екипажите по реалното приемане и предаване на "самолета - нарушител" се ръководеха от съответните национални центрове за управление и докладване.

Българските и гръцките бойни летци оперираха от базовите си летища в изпълнение на презгранични операции при контрол над въздухоплаването и охраната на въздушното пространство с цел постигането на по-добра координация и оперативна съвместимост. Друга важна цел на съвместната тренировка беше повишаването на подготовката на екипажите за прецизно изпълнение на съгласувани по време и място полетни задачи във въздушното пространство на Република България и Република Гърция.

Първата съвместна летателна тренировка с гръцките Военновъздушни сили за изпълнение на мисия по охрана на въздушното пространство на двете страни в системата на ПВО и ПРО на НАТО се проведе през 2013 г. под наименованието "DACT - 2013". Днешната тренировка е седма поред.