Горското "Югозападно държавно предприятие" - Благоевград е прекратило договор с фирмата "Био Майнинг" АД, свързана с Румен Гайтански - Вълка, предаде бТВ.

Договорът с фирмата на Вълка е бил за съвместни действия по запазването и разнообразяването на дивечовия генофонд, развитието и обогатяването му, както и за съхранение на гората, горската фауна и запазване на природната среда и екологичното равновесие.

От горското предприятие посочват, че прекратяването на договора е по вина на изпълнителя - заради неизпълнение на задълженията от страна на "Био Майнинг". Самият договор е подписан на 23 юни 2016 година.

Не може да се дадат подробности относно изпълнението или неизпълнението на договора без съгласието на "Био Майнинг", подчертават от предприятето, но уверяват, че редът за прекратяване на договора е спазен. 

Припомняме, че незаконните постройки край язовир "Искър" са собственост на "Био Майнинг" АД. За трите пострйки има окончателното решение на ВАС, с което се потвърждават заповедите на главния архитект на София, че постройките трябва да бъдат премахнати и са незаконни. 

Заради неизпълнение от страна на фирмата СО се зае с премахването им, но това така и не се докара докрай понеже на 23 юли решение на Окръжният съд в Перник спря премахването и блокира изпълнението на трите заповеди на главния архитект на Столична община, влезли в сила и подлежащи на изпълнение след окончателно решение на Върховния административен съд, заради търговски спор - фирма търси парите са строително-монтажни работи. 

Пернишки съд спря събарянето на хотела на Вълка до язовир "Искър"

Пернишки съд спря събарянето на хотела на Вълка до язовир "Искър"

Заради търговски спор - фирма търси парите си за строително-монтажни работи