Зад решетките остава офицера от НСО Борис Иванов, обвинен за убийството на Станка Марангозова. Това реши Воненноапелативният съд в София след 3-часово заседание, съобщи "24 часа".

Иванов не е присъствал в зала 4 на Съдебната палата, където се проведе делото. Той помолил да не го конвоират от ареста на "Г. М .Димитров", а да бъде представляван от двама адвокати.

Военната прокуратура е представила днес в съда нов разпит на един от обвинените по делото Венцислав Пиров. На 22 май той бе пуснат под домашен арест. По неофициална информация една от причините е, че е съдействал на разследването. В ареста освен подп. Иванов, тогава военният съд остави и Петър Костов - Стъкларя, но той не е обжалвал задържането си.

Интерпол издирва обвинения за поръчител на убийството на Станка Марангозова

Интерпол издирва обвинения за поръчител на убийството на Станка Марангозова

На страницата на организацията са качени данните на Иво Масларов и негова снимка

Пиров е разпитан повторно на 28 май т.г. Според прокуратурата той разказал с подробности как Борис Иванов е предложил на него и на Пешо Стъкларя да извършат убийството, поръчано според обвинението от издирвания чрез Интерпол Иво Масларов.

При втория разпит пред следовател Пиров обяснил в детайли в кои заведения се е срещал с Иванов и Костов, но този път споменал и името на Масларов. Според защитата Иванов е контактувал с Пиров по нощните барове, но нямал нищо общо с убийството на Марангозова.

Открити са доказателства за убийството на Марангозова в телефона на подполковника от НСО

Открити са доказателства за убийството на Марангозова в телефона на подполковника от НСО

Според психолози убийствата е организирано бързо

Адвокат Георги Асенов коментира, че в 18-те тома по делото името на Борис Иванов не се съдържа никъде другаде, освен в показанията на Пиров. С тях той прехвърля вината, просто си спасява кожата, заяви още Стефанов, един от защитниците на офицера от НСО.

Според него Пиров е осъждан и имал "тежка затворническа кариера". По делото нямало СРС или други свидетелски показания, които да доказват връзка между обвинените.

Моторът, с който се предполага, че е извършено убийството, е бил намерен в езерото на Чепинци, защото Пиров го е хвърлил там. Неговите обяснения могат да се вземат предвид само ако има и други контролни доказателства, заяви адвокат Георги Асенов.