В телефона на служителя на НСО подполк. Борис Иванов е запазена част от кореспонденцията, чрез която е организирал убийството на Станка Златева. От тази кореспондеция, както и от запазени обяви за продажба на мотори, разследващите стигат и до мястото, на което е изхвърлен мотоциклета, с който в деня на покушението се е придвижил убиецът Петър Костов, съобщи БНТ.

Пак в телефона на Иванов, разследващите откриват значителни доказателства за контактите му с обявения за издриване безнесмен Иво Масларов, който е обвинен като поръчител на убийството на Станка Марангозова. Сред доказателствата има и бележка с името на Марангозова, регистрационния номер, цвета и марката на автомобила й. Според профила изготвен от криминалните психолози убийствата е организирано бързо.

Служителят на НСО, обвинен за убийството на Марангозова, остава в ареста

Служителят на НСО, обвинен за убийството на Марангозова, остава в ареста

Задържан под стража остава и извършителят на покушението

Доказателства за мотива на мократа поръчка разследващите отново откриват в чат-кореспонденция между Борис Иванов и Иво Масларов. От тях става ясно, че Масларов е настоявал Марангозова да не се явява по делото срещу него в Специализирания съд.

Според криминалиста Ботьо Ботев практиката в поръчковите убийства е да няма връзка между поръчител и извършители. Тук пряко се осеществява подготовката и извършването от поръчител - организатор и преки извършители, добави той.