Четирима души са задържани от полицията в София във връзка с побоя на Околовръстния път в столицата, при който 30-годишен мъж пострада, съобщава БНР.

Междувременно от МВР потвърдиха, че „в резултат на предприети бързи оперативни и заградителни действия, в нощните часове вчера, служители на СДВР са задържали четирима мъже на възраст между 25 и 46 години, заподозрени в извършен побой.
Те са криминално проявени и са отведени в столично районно полицейско управление.

Цацаров спешно вика МВР шефове след побоя на Околовръстното

Цацаров спешно вика МВР шефове след побоя на Околовръстното

Мъжът е бит и с метална палка

Припомняме, от МВР съобщиха снощи, че към 17:40 е получен сигнал за пребит 30-годишен мъж.

Два автомобила са засекли кола, която се движела по Околовръстния път в София. От тях слезли трима души, които нанесли побой на водача на засеченото превозно средство, допълниха от полицията.

Трима джигити биха шофьор на Околовръстното, защото им свирнал

Трима джигити биха шофьор на Околовръстното, защото им свирнал

Засекли го и го набили

По информация към момента, причина за агресията бил подаден им звуков сигнал заради движение с висока скорост.

Пострадалият мъж е потърсил медицинска помощ в болнично заведение.

Нова телевизия отбелязва, че побойниците са носели метални палки и пистолети. Случката е заснета с мобилен телефон от съпругата на нападнатия. Тя също получила няколко удара от нападателите, след като опитала да защити половинката си.

Пред телевизията битият мъж разказа, че още с първия удар са били избити предните му горни три зъба и са сцепени устните му. Има и наранявания по ръката.

По думите му две коли постоянно са изблъсквали пътуващите по Околовръстното.

Една ме засече, затова подадох сигнал с клаксона и се престроих в дясна лента. Двете бяха матово черни, със затъмнени стъкла, каза още той.

Удряха ме само с палки, не ме докоснаха с ръце. През цялото време крещяха срещу мен, съпругата ми излезе от колата и също я удариха”, разказва пострадалият.

30-годишният каза още, че съпругата му е в шок и че се притесняват за сигурността на семейството си и на детето им. Той смята, че е имал късмет, че само един от ударите е попаднал в лицето му, а останалите - в тялото.

По непотвърдена информация задържаните са служители на частна охранителна фирма.

Лично главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил случаят да бъде докладван в прокуратурата и да бъдат предприети незабавни действия.