Задържаха над 11 600 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари с логото на известни марки на МП "Капитан Андреево", съобщават от Агенция "Митници".

При два случая митническите служители са задържали 10 262 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост и 1430 контрабандни текстилни изделия с логото на известни марки.

Декларираната стока, но носеща емблеми на световни марки, е открита на 11 ноември в товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната в Турция. Камионът е селектиран по метода "анализ на риска" за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 8114 текстилни изделия ризи, блузи, суичъри, якета, комплекти шал и шапка, панталони и мъжко бельо, с логото на 18 световноизвестни марки, сред които "Tommy Hilfinger", "Polo", "Armani", "Valentino". Открити са още 1074 спортни обувки и още толкова чанти и портмонета с логото на "Fila", "Tommy Hilfinger", "Nike", "Michael Kors".

Недекларираните текстилни изделия са открити на 5 ноември в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, превозващ стока за Германия. При проверката е установено, че количеството на групажната стока не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани 1430 елеци, якета, блузи, суичъри, по-голяма част от които носещи фигуративното и словесно изображение на "Monsler", "Valentino", "Disquared "

Общо са задържани 11 692 имитации.