Митничари са открили над 7.5 кг контрабандни златни и сребърни накити при проверки на автобус и на товарен автомобил.

В неделя на Митнически пункт "Капитан Андреево" пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация и двама водачи - турски граждани. Камионът е селектиран за щателна проверка, при която не са констатирани нарушения, но под ризата на единия от шофьорите са открити залепени за тялото му 5 пакета с пръстени, гривни, обеци и колиета. Експертиза установява, че накитите с общо тегло 1010.83 грама са от злато с различни карати и са на стойност 103 805 лева, съобщиха от Агенция "Митници".

Иззеха „маркови“ и контрабандни стоки на ГКПП „Капитан Петко Войвода“

Иззеха „маркови“ и контрабандни стоки на ГКПП „Капитан Петко Войвода“

Стоките са задържани

Голямо количество контрабандни златни и сребърни накити са открити и в понеделник, когато на пункта пристига автобус с румънска регистрация, тръгнал за Турция за Румъния, в който имало 20 пътници. В дамската чанта чанта на една от пътничките, в бельото и прикрепени по тялото й са открити пакети с 2015.10 грама изделия от 14-каратово злато на обща стойност 169 268 лева и 4516 гр сребърни артикули (проба 925) за 31 612 лева.

Откриха над 5 тона контрабандни подправки в пратка с керамични плочки на Калотина

Откриха над 5 тона контрабандни подправки в пратка с керамични плочки на Калотина

Контрабандната стока била предназначена за търговски цели

Задържаните златни и сребърни накити при двата случая са с общо количество 7541.93 грама, на обща стойност 304 685 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства. С постановление на прокурори от Окръжна прокуратура - Хасково на нарушителите са повдигнати обвинения.