Прокуратурата задържа и повдигна обвинения на служител на ДАНС за подкуп. Това съобщиха от пресцентъра на обвинението. През септември 49-годишният мъж на два пъти е поискал и получил парични суми в размер на 2250 лева, за да не извърши служебните си задължения. Служителят на ДАНС с инициали Б.Х. е работил по направление "Земеделие". Той проверявал постъпващи информации за неправомерно получаване на средства от ДФ "Земеделие" от земеделски производители в областта.

Той провел няколко срещи с фермер, по време на които поискал и получил пари, за да не извършва проверки спрямо него и да отклонява вниманието от него. Обвиняемият е бил задържан на 11 ноември при съвместна акция на прокуратурата и Дирекция "Вътрешна сигурност" на ДАНС при получаването на втората парична сума. По делото са извършени множество действия по разследването - обиски, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Прокурори поискаха арест и обвиниха кандидат-депутат заради отглеждан канабис

Прокурори поискаха арест и обвиниха кандидат-депутат заради отглеждан канабис

Нивата била в Сливен

Предстои да бъде направена преценка за внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен той е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 хиляди лева.