Заляха с червена боя централата на БСП в Пловдив. Паметната плоча на основателя на партията Димитър Благоев - Дядото е била залята с червена боя, съобщи БНТ. Действието е извършено на кръстовището на улиците "Кръстьо Пастухов" и "Доктор Г. М. Димитров, непосредствено пред сградата на Техническия университет.

По целия тротоар около сградата на БСП - Пловдив има разпръснати стъкла и боя. До момента не е ясна причината за извършването на този акт. Разрушаването, демонтирането и оскверняването на паметници е индикатор за пороците в едно общество. Гаврата с исторически и политически артефакти е симптом за обществена криза, криза на ценности, мислене и поведение, заявяват от БСП-Пловдив,

БСП започва кампания от Пловдив за прием на нови членове

БСП започва кампания от Пловдив за прием на нови членове

Корнелия Нинова обяви, че всеки, който иска променя е добре дошъл

Те настояват извършителите да бъдат открити и да понесат всички законови последици за деянието. Призоваваме и политическите сили да се разграничат недвусмислено от този варварски акт. Всеки, който смята, че не го засяга настоящото престъпление, става съучастник на бъдещи такива. И тогава ще стане ясно, че фашизмът се е завърнал, заявяват от партията.

Припомняме, че преди 3 дни БСП започва кампания от Пловдив за прием на нови членове.