Заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков е заразен с коронавирус. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

Той посочва, че към момента се чувства добре и е под карантинав дома си.

Нанков пояснява, че си е направил PCR тест не заради симптоми, а превантивно.

От началото на пандемията се тествам редовно заради големия брой хора, с които работата ме среща всеки ден, подчертава зам.-министърът.

Той изразява надежда, че никой от контактните с него няма да има проблем и призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че командирът на авиобаза "Граф Игнатиево" е приет в болница с COVID-19.

Командирът на авиобаза "Граф Игнатиево" е в болница с COVID-19

Командирът на авиобаза "Граф Игнатиево" е в болница с COVID-19

Той е бил до шефа на ВВС на тържествата преди седмица

Сред контактните лица са и министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ, съобщииха от СРЗИ.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че Борисов е с отрицателен PCR тест за коронавирус. Това съобщава самият той във Фейсбук. Резултатите от теста, направен преди срещата му с делегацията от САЩ, са станали ясни тази сутрин.

Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам, посочва Борисов.

Той се самоизолира в очакване разпорежданията на РЗИ.