Премиерът Бойко Борисов е с отрицателен PCR тест за коронавирус. Това съобщава самият той във Фейсбук.

Резултатите от теста, направен преди срещата му с делегацията от САЩ, са станали ясни тази сутрин.

Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам, посочва Борисов.

Той съобщава, че в 16.00 часа днес е бил информиран от заместник-министър Николай Нанков, че е заразен с COVID-19. По думи на премиера за последно е бил контактен с Нанков преди пет дни. Контактът между премиера и Нанков всъщност бе публичен, тъй като Нанков бе част от придружващите премиера по време на посещението му във ферма в Пловдивско в неделя. Там бяха и финансовият министър Кирил Ананиев и земеделският Десислава Танева. 

Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам, заявява Борисов.

Припомняме, по-рано днес зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков съобщи във Фейсбук, че е заразен с коронавирус.

Стана ясно и че командирът на авиобаза "Граф Игнатиево" също е с COVID-19 и е приет във ВМА.

Зам.-министър Николай Нанков е с коронавирус

Зам.-министър Николай Нанков е с коронавирус

Това съобщи самият той във Фейсбук

По-рано днес от Министерски съвет съобщиха за проведена среща на премиера Борисов и заместник-държавният секретар по икономическия растеж, енергетика и околна среда на Държавния департамент на САЩ Кийт Крак. Двамата са разговаряли по въпроси от стратегическото партньорство като задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество и засилване на двустранните отношения в областта на сигурността на безжичните съобщителни мрежи от пето поколение (5G).