Всеки човек трябва да усети, че държавата е зад него. Заедно ще преодолеем тази пандемия.

Това си намерение заяви премиерът Бойко Борисов, който не изневери на традицията си и в неделния ден тръгна из страната. Борисов, съпроводен от земеделския министър Десислава Танева, финансовия министър Кирил Ананиев и регионалния зам.-министър Николай Нанков, посети ферма за крави в Пловдивско.

Мислим за всеки един българин, за малките населени места, помагаме на всички, коменитра Борисов в прякото си включване във фейсбук. Във фермата той обяви, че се работи на високи обороти, за да може парите от подпомагането да стигат бързо до хората.

Борисов обяви и че до края на годината сектор "Земеделие" ще получи над 1,7 млрд. лева под формата на европейско и национално подпомагане. Това е с 400 млн. лева повече от предната година.

106 милиона лева са средствата, отпуснати в подкрепа на земеделските стопани и преработватели във връзка с преодоляване на последиците от коронавируса. Близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната мярка за компенсиране на щетите в следствие на пандемията от коронавирус. 70 милиона лева са изплатени на хората по програмата. България е държавата членка на ЕС, която инициира промени в регламента, които дадоха възможност за стартирането на тази извънредна мярка за компенсиране на загубите от COVID-19. За първи път се отделят и 1,5 млн. лева за угояване на телета.