Занаятчии и ловешки търговци негодуват, че не могат да си платят наемите за помещенията. По време на извънредното положение повечето търговски обекти на най-голямата атракция в Ловеч - Покрития мост, са останали затворени заради липсата на посетители и противоепидемичните мерки, съобщи БНР.

От март насам Общинският съвет ги е намалил с 50 на сто за времето на извънредното положение. Сега общинска комисия ще разглежда искането на наемателите за намаляване или освобождаване от месечните им такси за срок от два месеца след отмяната на извънредното положение.

Тези 50 на сто все още не са изчислени и ние не сме платили нито една стотинка. Успях да си платя само за месец юни, но ми начислиха лихва за закъснение, че не е платено до 10-ти. Не е въпросът в лихвите. Ходиш искаш да си платиш, никой не ти взима парите, накрая ти слагат лихва. Това каза един от собствениците на магазини, Мирослава Иванова.

Змии тормозят търговци на покрития мост в Ловеч

Змии тормозят търговци на покрития мост в Ловеч

От общината заявяват, че реагират на всички сигнали

Той обясни, че при плащането за юни наемът е увеличен на основание инфлацията от месец април. така от 506 лв. наемът й е скочил на 524 лв.

Търговците коментират, че е кощунство да се увеличават наемите, защото те ще възстановяват поне още година заради извънредната обстановка. Крайната дума ще има ли облекчения за наемателите ще е на Общинския съвет в града.

Занаятчии се оплакват още, че не смеят да влязат в ателиетата си на Покрития мост заради нашествие на змии, които плашат и туристите.

От пресцентъра на общината посочват, че са предприели мерки, а при необходимост се кани специалист - природозащитник, който връща змиите обратно в естествената им среда. Водните змии са защитен вид и глобата за убиването им е от 100 до 5000 лева. Преди години змиите са били отблъсквани с различни химически препарати.

Търговците алармират още, че Покритият мост се нуждае от спешен ремонт.

Припомняме, че на 30 юни стана ясно, че змии тормозят търговци на покрития мост в Ловеч.