Работодателите на всички, които имат дългове към КАТ и други държавни органи или неплатени данъц, ще бъдат уведомени, за да удържат от заплатите на чиновниците неплатените навреме суми.

Всеки ръководител ще прецени и дали да не оповести публично кои от подчинените му не са били коректни или са забравили да платят стари глоби, предаде БНР.

Междувременно от Националната агенция по приходите съобщиха, че заплатите на данъчни служители са запорирани след като се оказало, че не са си плащали наложени им глоби, както и други задължения.

404 служители на Националната агенция за приходите са с неплатени глоби. Това  показа проверката на агенцията в собствените й редици.

Останалите около 7300 инспектори нямат никакви дългове към държавата.

Най-често става дума за "забравени" санкции от КАТ - в около 80 на сто от случаите. Има и около 30 служители, които не са внесли навреме данъците за имотите и автомобилите си.

Няма нито един данъчен, който да е пропуснал да плати данък върху доходите си, показва вътрешната проверка.

Изпълнителният директор на агенцията е разпоредил заплатите за февруари на некоректните негови служители да бъдат запорирани, като от тях ще бъдат удържани всички неплатени суми.

В момента НАП прави проверка на целия персонал на Министерството на финансите, а от средата на март всички останали над 50 000 държавни служители също ще бъдат проверени за неплатени данъци и глоби.

Припомняме, в началото на 2010г. Агенцията за държавни вземания се вля в Националната агенция по приходите и сега данъчните отговарят за принудителното събиране на всички дългове към хазната.