Общинският кризисен щаб във Варна прие нови мерки срещу разпространението на коронавирус.

Припомняме, че вчера бе обявен първият случай на коронавирус във Варна на 47-годишен мъж, заразаен с вируса след пътуване до Италия и Испания.

Другите мерки, които ще се вземат са за безплатна синя зона и оптимизиране на дистанционните услуга в общинска администрация са сред мерките, които са взети допълнително във Варна, след положителната проба за коронавируса, съобщиха от БГНЕС.

Коста Базитов, зам-кмет на община Варна: Те са под карантина. По предложение на кмета, съгласувано с РДВР и РЗИ, на всеки един от домовете- там, където битува, живее, ще бъдат поставяни стикери.

Създава се организация да се раздава и суха храна, за да няма ежедневно струпване на хора. Млечните кухни също продължават да функционират.

Зам-кмет на община Варна съобщи, че 550 човека са по домашен социален патронаж като добави, че те ще получават своята храна. Понеделник, сряда и петък с топла храна, вторник и четвъртък със суха храна. Около 1100 души от делегирани услуги, които са на кетъринг, също ще получават храна.

Предпазни мерки са взети и при градския транспорт където общинска фирма извършва три пъти дневно дезинфекция на автобусите от градския транспорт. От Община Варна апелираха за спокойствие и спазване на епидемиологичните норми