Бившата кметица на Катуница София Христева, обявена от самия Кирил Рашков за враг номер едно, ще се срещне с районния прокурор на Асеновград Калоян Димитров, научи news.bg.

Поводът за разговорите е поставеният въпрос от жителите на селото защо внукът на цар Киро е на свобода и продължава да дразни хората с мимолетните си посещения за оглед на имотите на клана.

Припомняме, очевидци на станалото в пловдивското село разказват, че роднината и съименник на ромския бос е размахвал сабя и е водил автоколоната, която на 23 септември блъсна и уби Ангел Петров.

Междувременно, в  Катуница тръгна инициатива за създаване на фондация, която да подпомага семейството на убитото момче и това на починалия ден по-късно Павел.

Хората се надяват да наберат средства, достатъчни за обезпечаването на правната защита на опечалените роднини срещу фамилия Рашкови. Страхът от мъст на циганския род притеснява всички в Катуница.

Снощи катунчани се събраха на разговор в центъра на селото и решиха площадът пред кметството да носи името „Ангел и Павел". Съседната нова детска площадка също трябва да бъде именувана на загубилите живота си младежи, искат още от селото.

Обмисля се и издигането на паметник или паметна плоча на загиналите.

Катуница днес отбелязва девет дни от смъртта на Павел, загинал в протеста, последвал убийството на Ангел.

По този повод пловдивският митрополит Николай отслужи в местната църква „Св. Никола" архиерейска света литургия и молебен за мир и народно единство. След това на всички жители и гости в селото бе раздаден курбан.

Същевременно, пред news.bg шефът на мотоклуб Вагабонд Миленко Галев заяви, че „събратята му по вятър" ще участват тази вечер в митинга-протест в Пловдив. Събитието е с началото 17 ч. на площад Централен и е съгласувано в средата на седмицата между полиция, фенклубовете на ФК „Ботев" и ФК „Локомотив".

Над 2000 души са се събрали на протест в Пловдив, като от специално изградена сцена първите оратори са поискали доживотни присъди за убийците на Ангел Петров.

По цялата дължина на сцената на митинга в Пловдив е поставен лозунг „Няма да забравим, няма да простим". Навсякъде се развяват български знамена.

Присъстващите скандират „оставка".

Протестиращите младежи настояват за ефективни механизми за прилагане и спазване на българското законодателство от всички български граждани, за строг контрол върху спазването на журналистическата етика при отразяване на събития, незабавни разследвания срещу мафиотските босове, както и да се възбрани и запорира имуществото им.