Какви са предимствата на виртуалната карта на Банка ДСК? Защо да я използвам, след като имам дебитна или кредитна карта? Как защитава покупките ми в интернет? Наистина ли плащането на стоки и услуги с виртуалната карта е безплатно?

Отговор на всички тези въпроси ще дадем в следващите няколко реда. Този материал ще Ви отнеме по-малко от две минути, в рамките на които ще разберете защо е важно за покупките Ви в интернет да използвате виртуална карта от Банка ДСК.

Виртуалната карта на Банка ДСК е създадена така, че да осигурява максимална защита на средствата Ви, когато се пазарува онлайн. Как Ви защитава тя? По виртуалната карта се превежда точната сума, която е необходима за онлайн покупката. Така след завършване на плащането картата се занулява, а това гарантира, че не могат да бъда извършени никакви злонамерени транзакции с парите от сметката Ви.

Заради това е важно във виртуалната карта да не остават средства след завършване на покупките. Така например, ако се откажете от някой от артикулите, докато пазарувате, от Банка ДСК Ви съветват да върнете останалата сума по разплащателната сметка. Това става много лесно през електронните канали на Банка ДСК - интернет банкирането ДСК Директ и мобилното банкиране DSK Smart, и е безплатно. Не се начисляват такси и за издаването на виртуалната карта, както и при плащане на стоки и услуги онлайн.

За допълнителна защита при плащания в интернет, Банка ДСК изисква използването на 3-D парола. 3-D паролата представлява еднократен код, свързан с конкретно плащане, и използването й е задължително при пазаруване в сайтове на търговци, включени в програмите за сигурност на Visa и Mastercard.

Повече за виртуалната карта на Банка ДСК на https://dskbank.bg/virtualcard.