Не съм запознат с тези земеделски производители в село Антон, но щом вече вървят коментарите, ще продължат проверките по какъв начин са получавали субсидиите.

Ако се окаже, че са привилегировани, за които законът е бил муха в полето, това ще бъде жалко и ще бъде една черна точка в атестата на предишното управление. Това заяви земеделският министър Иван Иванов пред БНТ във връзка с убийството в село Антон.

По думите му се въвеждат системи за контрол в БАБХ и в Държавен фонд "Земеделие", за да се избегнат в бъдеще подобни диспропорции и да не се раздават пари на калпак. Оттук нататък ще се раздават средства на база производството.

Тихомир Безлов очаква да има осъдени за убийството в с. Антон

Тихомир Безлов очаква да има осъдени за убийството в с. Антон

Случаят обаче нямало да промени модела на разпределяне на ресурсите

Според Иванов единици случаи нанесли репутационен удар върху земеделските заеми. Липсата на контрол през последните 12 години в сектора довела до изкривяване и създаване на лош имидж на земеделеца, посочи ресорният министър.

Целта на земеделското министерство е да моделира и да инициира промени в работата на институцията, за да има среден клас български производители, които да бъдат гръбнакът на земеделската индустрия.

Така трябва да бъдат разпределяни средствата, за да не се забелязват бъдещи подобни диспропорции, които към днешна дата са довели до подобно изкривяване, каза още Иван Иванов.

Проверяват за прокурорски чадър над братя земеделци в с. Антон

Проверяват за прокурорски чадър над братя земеделци в с. Антон

МВР призовава граждани да свидетелстват и да подадат сигнали