Жители на "Предел" махала в Благоевград събраха пари и сами си изградиха мръсен канал. Причината е, че от години чакат такъв да бъде направен от общината и ВиК, но до момента това така и не е се случило, съобщи БНТ.

След като от над 20 години семействата чакат съдействие от институциите за изграждане на мръсен канал, преди месец те решили сами да се справят с проблема. Мръсният канал е прокопан само за седмица. Каналът изграден от хората може да се окаже незаконен.

Прокуратурата прочете в медиите за отходния канал на Синеморец

Прокуратурата прочете в медиите за отходния канал на Синеморец

Проверката ще продължи до 13.08.2021 г.

Според инж. Павел Павлов-главен експерт ВиК на Община Благоевград, за да се изгради една част от една такава инфраструктура, трябва да има разрешителен режим. Необходимо е първо да бъде изготвен проект, първо да има по скоро изходни данни, изработен проект, след това този проект да бъде съгласуван с ВИК, с общината. В дружеството не е постъпвало такова искане за съгласуване или одобрение, каза Димитрова.

Имотите на улица "Липа" са вкарани в регулация, но от общината обясниха, че за да се направи законна канализация и да се асфалтира улицата, първо трябва да бъдат отчуждени частите от имотите, влизащи в проекта за улицата.