Ние сме под три мониторинга, имиджово е изключително зле за страната. Това каза бившият вицепремиер и бивш министър на правосъдието Зинаида Златанова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според нея Европа търси вариант да ограничи държавите, в които липсва върховенството на закона и е наложително то да бъде обвързано с отпускането на финансови средства.

По думите ѝ от всичко, което се случва в ЕС, е станало ясно, че това спиране и пускане на евросредства е нормално администриране на еврофондовете и не показвало отношението на европейските институции към едно или друго правителство.

Отношението към правителството беше показано на дебата онзи ден и чухме такива неща, каквито за нито едно друго българско правителство не сме чували, заяви Златанова.

Тя обяви, че спрямо класация на американска организация за върховенството на закона за 100 държави, България е на 55-то място, а единствено Унгария от тези в ЕС е зад нас.

Не е въпрос на компромати, това са обективни критерии, бе категорична Златанова.

ЕК ни отпуска заем за запазване на работните места

ЕК ни отпуска заем за запазване на работните места

100 милиарда евро за 16 страни...

Припомняме, че днес се очаква да станат ясни резултатите от гласуването в Европейския парламент на поправките в проекторезолюцита за върховенството на закона в България и продължаващите близо три месеца протести.

Същевременно по-рано днес стана ясно, че ЕК ще ни опусне заем за запазване на работните места на стойност 100 милиарда евро.