Производителят на преносими камери GoPro достигна исторически момент, но не в добрия смисъл на думата.

Акциите на компанията поевтиняха рекордно, като удариха най-ниското си дъно, отчитано някога.

Понижението в стойностите активите достигнаха по време на търговията от понеделник, след като Goldman се превърна във втората компания, която препоръчва продажбата на акции през последните дни, пише Bloomberg.

Миналия петък Citigroup също препоръча продажба на активите с целева цена от 8 долара.

Причината са прогнозите, че продуктите на компанията са достигнали предела на своя пазар и за производителя става все по-трудно да се конкурира.

Акциите се сринаха с 10 процента, достигайки сумата от 7.95 долара за брой от ценните книжа. Със спада активите достигат най-ниските си нива от юни 2014 година, когато компанията за пръв път започна да продава акции публично на цена от 24 долара.

GoPro изтегля дроновете Karma от пазара

GoPro изтегля дроновете Karma от пазара

Устройствата губят мощност по време на полет

С това главоболията за компанията се засилват. В началото на февруари GoPro обяви поредния разочароващ отчет за приходите и печалбата си.

През ноември производителят обяви, че изтегля от пазара дроновете си Karma, след като стана ясно, че апаратите губят мощност по време на полет.

Малко след това компанията заяви и, че ще съкрати 15 процента от служителите си, като кpaчĸaтa беше обявена зapaди пpecтpyĸтypиpaнe на бъpзo paзвивaщия ce бизнec c ĸaмepи.

GoPro оставя без работа 15% от служителите си

GoPro оставя без работа 15% от служителите си

Компанията съкращава персонал заради преструктуриране