Един от основните доставчици на Apple Foxconn започва работа по изграждането на нов завод за дисплеи, който проект струва близо 9 милиарда долара.

Строителството стартира още през този месец, като съоръжението ще се намира в южната част на Китай.

Заводът се издига на фона на големите надежди, които основателят на компанията милиардерът Тери Гоу залага върху търсенето на по-големи телевизионни екрани за сферата на здравеопазването, както и за лична употреба по домовете на хората, предаде Bloomberg.

Шефът на най-големия производител на електроника по поръчка в света и тайванската компания се опитват да се възползват от технологията след придобиването на Sharp през миналата година.

Foxconn инвестира 61 милиарда юана, които се равняват на сумата от 8.9 милиарда долара, във фабриката в Гуанджоу и планира да завърши завода до 2019 година.

Капацитетът на месечна продукция на панели ще наброява 90 000 дисплеи с ултра висока резолюция.

Компонентите ще бъдат насочени към сферата на здравеопазването, образованието и интелигентните приложения за домакинсквата, обявиха от Foxconn в свое изявление от сряда.

"Изграждането на завода при Гуанджоу е в съответствие с дългосрочната стратегия на Тери Гоу за използването на Sharp при продажбата на потребителска електроника", коментира Дейвид Hsieh, старши директор в компанията IHS Markit.

"Новата фабрика ще помогне на Sharp да утвърди водещата си роля в сферата на производството на дисплеи", допълни експертът.

Foxconn вече обмисля изграждането на съоръжение зa ĸoнcтpyиpaнe нa диcплeи нa aмepиĸaнcĸa пoчвa, като заводът в САЩ вероятно ще е на стойност 7 милиарда долара.

Foxconn инвестира $7 млрд. за фабрика в САЩ

Най-големият производител на електроника налива $7 млрд. за фабрика в САЩ

И може да създаде до 50 000 работни места