Инвеститорът от Силиконовата долина, който беше част и от отбора на Доналд Тръмп по време на изборите, Питър Тийл заяви, че производителят на iPhone изглежда вече е подминал своя пик.

Технологичният магнат прави изявлението в Q&A с Морийн Дауд на New York Times, когато предприемачът е помолен да потвърди или отрече, че "ерата на Apple е приключила".

"Потвърждавам. Ние вече знаем как изглежда смартфонът и какво прави. Това не е по вина на Тим Кук, но е област, в която няма да има иновации".

Тийл е известен в Силиконовата долина с неговата инвестиция в най-голямата социална мрежа Facebook. Чрез вложените пари той се превърна в един от най-ранните инвеститори в компанията.

Предприемачът също така е част и от нейния борд на директорите и същевременно част от екипа, основал стартъпа за анализ на данни Palantir.

Един от лидерите на пазара за смартфони Apple преживя разочароваща година за стандартите на компанията от последните 12 месеца.

"Тежките дни" се дължат на свиване в продажбите при един от основните продукти на Apple, а именно iPhone. Нивото на закупените бройки от устройствата падна през миналата година, като продажбата на смартфоните отчиташе продължителен спад.