Атлетико (Мадрид) и Челси се изправят един срещу друг в първи осминафинален мач от Шампионската лига. Срещата е тази вечер от 22:00 часа. 

Двубоят трябваше да се играе на "Уанда Метрополитано", но заради ограниченията поради пандемията от коронавирус за английските тимове в европейските клубни турнир, домакинството беше преместено на "Арена Национал" в Букурещ. 

Атлетико е в слаба форма, след като записа едва една победа в последните си 4 срещи. През уикенда "дюшекчиите" загубиха с 0:2 от Леванте у дома.

Томас Тухел: Атлетико ще бъде истински тест за нас

Томас Тухел: Атлетико ще бъде истински тест за нас

"Ще има истинска битка"

BWIN: НАЙ-РАЗНООБРАЗНИТЕ ПАЗАРИ И СТРАХОТНИ БОНУСИ! (18+)

Челси има четири победи в последните си пет мача, а в последния кръг направиха равенство 1:1 като гост на Саутхемптън. 

Двата отбора са стари познайници в Европа, като са изиграли седем мача помежду си и са си разменили по две победи, а три пъти не са успявали да се победят.

И седемте мача са се изиграли в периода между 2009 и 2014 година и спомените от тях са съвсем живи. За последно те играха в полуфиналите на Шампионската лига през сезон 2013/2014 година, когато Атлетико излезе краен победител с общ резултат 3:1.

Диего Симеоне засипа с похвали Челси

Диего Симеоне засипа с похвали Челси

Преди мача утре

Треньорът на мадридчани Диего Симеоне има доста кадрови проблеми.

Поради наказание двубоя пропуска Киърън Трипиър, а контузени са Шиме Върсалко, Хосе Хименес, Яник Караско и Ектор Ерера. Добрата новина е завръщането на Саул и Стефан Савич. 

Мениджърът на "сините" Томас Тухел няма да може да разчита на опитния защитник Тиаго Силва. В състава се завръща Кристиян Пулишич, а на линия е и Калъм Хъдсън-Одой.