Барселона и Тотнъм завършиха наравно 1:1 на "Камп Ноу", а хиксът бе достатъчен за "шпорите" да продължат към елиминациите на Шампионска лига, след като Интер не успя да победи ПСВ Айндховен у дома.

Срещата предложи доста интересни моменти, основно пред вратата на домакините, които излязоха в доста експериментален състав с оглед факта, че си бяха подсигурили първото място в групата.

Барселона - Тотнъм 1:1, "шпорите" взеха точка
на живо

Барселона - Тотнъм 1:1, "шпорите" взеха точка

Ето как се разви сблъсъкът на "Камп Ноу"

На пейката останаха Лионел Меси, Серхио Бускетс, Жерар Пике, а Луис Суарес въобще не попадна в групата за мача.

Началото обаче бе за каталунците, които тръгнаха с летящ старт!

В 7-ата минута Усман Дембеле открадна топка от центъра на терена, последва страхотен пробив между 3-ма играчи на съперника, за да се стигне до 1:0 с майсторско изпълнение!

Снимка 394723

Източник: GettyImages

Попадението леко скова гостите, които се нуждаеха от задължителни 3 точки, ако Интер беше победил. В 13-ата минута обаче от Италия дойде добра новина за гол на ПСВ във вратата на "нерадзурите"...

Постепенно играчите на Тотнъм овладяха инициативата и установиха натиск, а Хюн-Мин Сон бе близо до изравняване, но не успя да се възползва от остро подаване на Дани Роуз пред вратарското поле.

Отново Сон пропиля страхотен шанс за лондончани! Атакуващият футболист на Тотнъм остана сам срещу Силесен, но вратарят на Барселона спаси удара му!

Снимка 394735

Източник: GettyImages

До края на полувремето Барса отговори с опасен удар на Коутиньо, който срещна гредата, а при преднина от 1:0 да "блаугранас" дойде почивката.

Втората част започна ударно за "шпорите", които в рамките на 2 минути пропуснаха да изравнят.

Кристиян Ериксен получи топката на линията на наказателното поле, но ударът му в долния ляв ъгъл бе спасен от Силесен, а малко след това Кейн не уцели вратата останал на добра позиция в наказателното поле.

В 75-ата минута появилият се като резерва Лукас Моура също бе изключително близо до изравнителен гол, но негов удар с глава пред вратарското поле отново бе изваден от вратаря на Барселона!

Снимка 394749

Източник: GettyImages

Малко след това Коутиньо нацели за втори път в мача страничната греда след удар по диагонал, а в следващата атака Тотнъм изравни!

Хари Кейн бе намерен непокрит на левия фланг, таранът подаде остро към Лукас Моура, който от движение засече топката за 1:1!

Тотнъм можеше да достигне и до пълния обрат в заключителните минути на срещата, но Дани Роуз не нацели добре топката от перфектна позиция в наказателното поле.

И без пълен успех обаче Тотнъм взе това, от което се нуждаеше, а до голяма степен помогна и видимо по-лежерното и благосклонно поведение на играчите на Барселона...

Снимка 394745

Източник: GettyImages