Карантината и апелът за оставане по домовете имат и своите предимства. В идните седмици ще разполагаме с все повече време със семейството, за онази книга, която все не успяваме да дочетем и какво ли още не. Все пак липсата на български и европейски футбол се усети още през първия уикенд от забраната. Феновете имат нужда от редовната си порция от най-великата игра.

Моментът е чудесен да си припомним част от най-резултатните и атрактивни мачове в Шампионска лига. Турнирът, който събира каймака. Големите сили в Европа. Чиито елиминационни срещи надяваме се съвсем скоро ще се подновят.

Челси - Ливърпул 14.04.2009

Епизод от емблематичното съперничество на тези два английски гранда в "турнира на богатите". По това време в съставите личат имената на Петър Чех, Бранислав Иванович, Рикардо Карвальо, Франк Лампард, Дидие Дрогба, Джейми Карагър, Хавиер Масчерано, Дирк Каут, Фернандо Торес и др. Битката не остави феновете да мигнат до финалните секунди, а такива са и останалите предложения.

Реал (Мадрид) - Шалке 10.03.2015

Мнозина отписаха "кралско сините" преди да отпътуват за столицата на Испания. Мачът не свърши по вкуса на Кристиано Роналдо и компания, а феновете дори освиркаха домакините след последния съдийски сигнал.

Манчестър Сити - Монако 21.02.2017 и 15.03.2017

Една от най-вълнуващите двойки в историята на Шампионска лига. Клишето "такъв мач не се вижда всеки ден" важеше с пълна сила и на реванша. Освен голове срещите предложиха изпусната дузпа, неубедително съдийство и много драма.

Борусия (Дортмунд) - Легия (Варшава) 22.11.2016

Зрелище с... 12 гола! Спиращ дъха мач от група "F" на Шампионска лига през сезон 2016/2017. Лежерната игра на вратарите и защитниците на двата тима помогна много за атракцията. Вечер, която "Сигнал Идуна парк" ще помни дълго.

Рома - Ливърпул 24.04.2018 и 02.05.2018

Две великолепни вечери за неутралните фенове. Залогът беше огромен, защото отборите се срещнаха на полуфиналите. Ливърпул поведе с 5:0 в епизод 1 на съперничеството и едва ли някой очакваше "мърсисайдци" да треперят до последната му секунда.