От Барселона многократно заявиха, че основната цел този сезон е на стадион "Камп Ноу" да бъде върната купата от Шампионска лига. Първото сериозно препятствие към тази цел е днес - каталунците гостуват на Лион в 1/8-финал, който започва в 22:00 часа българско време.

В досегашните шест мача между тези два тима Барса няма загуба. "Блаугранас" постигнаха 4 победи, а два пъти срещите завършиха наравно. До момента през сезона Лион няма поражение в турнира, а на домашната сцена победи хегемона ПСЖ.

Наказан за днешния мач е голямата звезда на Лион - Набил Фекир. Контузени са Рафаел дос Сантос и Амин Гури. Под въпрос пък са Джейсън Денайер и Танги Ндомбеле.

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде няма да може да разчита на халфа Артур. Бразилецът е с контузия, както и вратарят Яспер Силесен. Аут до края на сезона е Рафиня. След дълго възстановяване в състава се завръща централният защитник Самуел Умтити, който беше привлечен именно от Лион. Готови за голямия двубой са още Лионел Меси и Усман Дембеле.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, 1/8-ФИНАЛ, ПЪРВИ МАЧ

ЛИОН - БАРСЕЛОНА

Вероятни състави:

ЛИОН: Лопес, Дюбоа, Марсело, Морел, Менди, Ндомбеле, Тусар, Ауар, Траоре, Депай, Дембеле

БАРСА: Тер Щеген, Роберто, Пике, Ленгле, Алба, Видал, Бускетс, Ракитич, Дембеле, Меси, Суарес

Стадион: "Групама", Лион

Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

Начало: 22:00 часа, на живо в ТОПСПОРТ

Бруно Женесио: Лионел Меси може да разочарова всеки съперник на Барселона

"Меси може да разочарова всеки съперник на Барса"

"Барселона притежава огромна класа"