Ливърпул и ПСЖ оправдаха очакванията за зрелищен двубой на старта в Шампионска лига. Срещата от група "С" завърши с победа 3:2 за домакините, които обаче бяха на път да изпуснат сигурен успех.

Срещата заслужено прикова вниманието на футболния свят, който получи това, което искаше - голове, положения, обрат и късна драма, след която в крайна сметка по-щастливите лица на "Анфийлд" бяха тези на домакинските привърженици.

Ливърпул - ПСЖ 3:2,  късна драма на "Анфийлд"!
на живо

Ливърпул - ПСЖ 3:2, късна драма на "Анфийлд"!

Страхотен сблъсък на "Анфийлд" тази вечер

Селекцията на Юрген Клоп заслужаваше доста по-изразителен резултат, но в духа и историята на отбора, напрежението беше до последната секунда, макар че тимът поведе с 2:0 още преди да се изтекли 40 минути игра...

С първите минути мърсисайдци се настаниха в половината на съперника, като в рамките на 2 минути изпълниха 5 последователни корнера.

При един от тях Ван Дайк бе близо до гола, но Ареола успя да избие топката.

Гостите буквално не можеха да изнесат играта до средата на терена и трудно комбинираха помежду си, независимо от наличието на играчи като Неймар, Мбапе, Ди Мария и другите звезди...

Снимка 379012

Източник: GettyImages

Логичното се случи в 30-ата минута!

При поредна атака по фланга се стигна до центриране от лявата страна, а Даниел Стъридж с глава разстреля от близка дистанция Ареола - 1:0!

Последва нов шанс за домакините, който обаче Мане пропиля. На другата врата Мбапе бе изпуснат в 35-ата минута пред вратарското поле при заучено положение от корнер, но младата звезда стреля над вратата.

Буквално в следващата атака Ливърпул удвои преднината си!

Вайналдум бе съборен в наказателното поле от Бернат, а Джунейт Чакър бе категоричен - дузпа! Зад топката застана Джеймс Милнър, който нямаше проблем да вкара за 2:0!

Снимка 379014

Източник: GettyImages

ПСЖ обаче върна интригата от нищото!

Лошо изчистена топка от Андрю Робъртсън попадна на крака на Мюние, който без да се бави, почти фронтално срещу вратата, прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 2:1 - резултат, при който дойде почивката.

Втората част продължи да се развива по сходен начин - Ливърпул доминираше, а ПСЖ трудно успяваше да организира нещо интересно в средата на терена и предни позиции.

Снимка 379016

Източник: GettyImages

Гол на Мохамед Салах бе правилно отменен поради нарушение на Стъридж в атака. Последният, Мане и Хендерсън пък пропуснаха от удобни позиции да покачат на 3:1.

Противно на логиката ПСЖ изравни в 84-ата минута!

Футболистите на Клоп сбъркаха фатално пред наказателното поле, което позволи на Мбапе да стреля от близка дистанция, вкарвайки за 2:2!

Ливърпул обаче не се предаде и продължи да търси успеха, който дойде в добавеното време!

Майсторско изпълнение на Фирмино матира Ареола, за да може в крайна сметка Ливърпул да продължи победния си поход от началото на сезона - 3:2!

Снимка 379017

Източник: GettyImages