Отборите на Манчестър Сити и Ливърпул се изправят един срещу друг в дългоочакван мач-реванш от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига. Макар гостите да имат преднина от три чисти попадения, никой не смята, че битката на "Етихад" е с предизвестен край. От лагера на "гражданите" вече обещаха максимално себераздаване и неспирни атаки, които да им спомогнат за един от големите обрати в турнира.

Върджил ван Дайк: Трябва да играем атакуващо и в реванша

Върджил ван Дайк: Трябва да играем атакуващо и в реванша

Ливърпул има предина от три гола срещу Ман Сити в Шампионската лига

Определено моментната форма на домакините не впечатлява. След погрома на "Анфийлд", "небесносините" загубиха и дербито с Манчестър Юнайтед за първенство. Нещо повече, то се случи след обрат от 2:0 до 2:3, като по този начин не позволи на Де Бройне и компания да се поздравят предсрочно с титлата в Премиър лийг.

анкета

ТОПСПОРТ Ви пита: Как ще завърши реваншът между Ман Сити и Ливърпул

Виж резултати

Голяма вечер за Сити! Знаменит обрат за тима на Гуардиола и място на полуфиналите. 22.7%

Недостатъчна победа за "гражданите". 28.8%

Стратегическо равенство за гостите от Ливърпул. 7.6%

Нов успех за Ливърпул, чрез който мърсисайдци ще докажат реномето си в турнира. 39.4%

Ще гледам Рома - Барселона. 1.5%

Въпреки разколебаната игра, особено в отбрана, мениджърът Пеп Гуардиола отново ще разчита на двойката Венсан Компани - Николас Отаменди. Шансове за титулярното място има и Джон Стоунс. В предни позиции пък нещата са ясно. В атака каталунският специалист ще разчита много на Лирой Сане, Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус. Серхио Агуеро, който възвърна игровия си ритъм в мача срещу Юнайтед, остава като резервен вариант. Под въпрос за реванша пък си остава бразилецът Данило, който ще бъде подложен на късен фитнес тест.

Юрген Клоп ще решава за Мохамед Салах в последния момент

Юрген Клоп ще решава за Мохамед Салах в последния момент

"Когато започне тренировката днес ще имаме повече яснота кой ще играе срещу Ман Сити"

За разлика от опонентите си, Ливърпул демонстрира голямата си история в ШЛ и буквално направи на пух и прах бъдещият първенец на Англия на "Анфийлд". Въпреки добрия аванс, Юрген Клоп отказва да приема поздравления за класиране. Германският наставник ще подходи към една идея по-дефанзивна тактика, тъй като добре знае, че един гол в мрежата на Сити може би ще се окаже достатъчен за полуфиналите.

През уикенда Клопо даде почивка на част от своите титуляри в дербито с Евертън. Основният проблем за "червените" е свързан с пробойната в халфовата линия, където наказан е капитанът Джордън Хендерсън, а с контузия е Емре Джан. Така в тази зона ще видим да си партнират Алекс Окслейд-Чембърлейн и Жоржиньо Вайналдум. В атака пък очаквано ще действа триото Салах-Мане-Фирмино.

Хосеп Гуардиола: И да получим гол, няма да се откажем

Хосеп Гуардиола: И да получим гол, няма да се откажем

"Можем за кратък период да създадем шансове и да реализираме"

Главен съдия на срещата е Антонио Матеу Лаос, с помощници Пау Девис и Роберто дел Паломар. Събитията зад двете врати ще наблюдават Карлос Дел Черо и Алехандро Ернандес. Четвърти рефер е Теодоро Собрино.

ГЛЕДАЙТЕ РЕВАНША ТУК: ЛИНК 1, ЛИНК 2, ЛИНК 3, ЛИНК 4