Манчестър Юнайтед продължи с непостоянните си изяви, след като тази вечер записа нулево равенство на "Олд Трафорд" с Валенсия в мач от Група H в Шампионска лига.

Манчестър Юнайтед - Валенсия, 0:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Манчестър Юнайтед - Валенсия, 0:0 (Развой на срещата по минути)

Първа издънка за "червените дяволи" в Шампионска лига

"Червените дяволи" стартира по-настъпателно двубоя и имаха някои добри положения още през първите десетина минути. В 9-ата обаче бе най-доброто, но на Лукаку бе вдигната засада. Валенсия центрира към наказателното поле, където намери Погба, а той с едно докосване комбинира с белгиеца, който бе точно пред вратата на "прилепите". Преди да успее изобщо да стреля обаче, страничния рефер вдигна своя флаг.

Гостите веднага отвърнаха, но така и не се стигна до нещо по-сериозно. Гея получи хубав пас до близката греда на вратата и веднага стреля, но топката бе изчистена от защитник на Юнайтед. Секунди по-късно, Гедеш успя да достигне до силно подаване и с едно докосване опита да преодолее Де Хеа, но вратарят отрази удара му.

Снимка 381518

Източник: GettyImages

В 15-ата минута, Маркъс Рашфорд получи много добра голова възможност. Младокът напредна сам към наказателното поле, преодолявайки защитниците на Валенсия и реши да стреля от границата на пеналта, но вложи прекалено много сила и топката премина доста встрани. Десет минути по-късно, отново той притесняваше вратаря на "прилепите", на когото този път се наложи да спасява, след мощния шут на английския национал.

Малко преди последния съдийски сигнал, Парехо отправи доста разочароващ изстрел и изпрати топката в трибуните. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулев резултат.

Снимка 381517

Източник: GettyImages

Втората част започна с хубав шанс за гостите, след като Гедеш опита да изненада Де Хеа, но след удара му топката премина встрани от дясната греда. Малко след това, Пол Погба се ориентира много добре при отбита топка, овладя я, но изстрелът му беше блокиран от защитата. В 59-ата минута, Смолинг засече центриране от ъглов удар и насочи топката с глава към вратата, но тя премина на сантиметри от левия стълб. 

В 62-ата минута, дойде един от най-красивите моменти в срещата. Пол Погба изпълни по перфектен начин свободен удар, но Нето се хвърли и с невероятно спасяване не позволи топката да премине през него. Ако не беше фамозната намеса на вратаря, изстрелът на френския национал щеше да вдигне феновете на "Олд Трафорд" на крака.

Снимка 381508

Източник: GettyImages

Пет минути по-късно, Миши Батшуай направи непростим пропуск, след като остана сам очи в очи с вратаря на Юнайтед, стреля, но топката премина на сантиметри от напречната греда. Броени секунди след това, бившият футболист на Челси бе заменен, след като пропиля най-добрата голова възможност за своя тим. 

В последните минути, домакините се активизираха и последователни удари на Рашфорд и Лукаку притесниха Неро, но така и не се стигна до промяна на резултата.

След това равенство, Юнайтед не успя да догони Ювентус на върха в групата и остава на второ място с актив от 4 точки. Валенсия пък е трети с една.