Манчестър Юнайтед приема ПСЖ на "Олд Трафорд" в осминафинална битка от Шампионската лига. Английският гранд играе все по-добре при новия мениджър Оле Гунар Солскяер, а френският отново е сред фаворитите за трофея.

Юнайтед не знае какво е загуба при Солскяер. Балансът е 10 победи и 1 равенство. Контузени са защитниците Антонио Валенсия и Матео Дармиан. Добрата новина за мениджъра е, че Виктор Линдельоф е възстановен.

Още един основен играч на ПСЖ отпадна за гостуването на Манчестър Юнайтед

Още един основен играч на ПСЖ отпадна за гостуването на Манчестър Юнайтед

Тома Мюние е с леко сътресение на мозъка

ПСЖ ще бъде без две от големите си звезди. Неймар и Единсон Кавани са с контузии и няма да могат да вземат участие в днешния мач, като бразилецът е аут и за реванша. Към тях трябва да прибавим и защитника Тома Мюние, който също отпадна за визитата на "Олд Трафорд".

Това ще бъде първи двубой между Юнайтед и ПСЖ. Друг важен факт е, че парижани са отборът с най-много отбелязани голове в турнира до момента - 17.

Загубата от Манчестър Сити в 1/4-финалната фаза на Шампионската лига през сезон 2015/2016 бележи повратен момент в европейския път на Пари Сен Жермен, отбелязват медиите в страната.

Ключовата битка в сблъсъка между Манчестър Юнайтед и ПСЖ

Ключовата битка в сблъсъка между Манчестър Юнайтед и ПСЖ

Погба срещу Верати

След поражението с 0:1 и елиминирането от "гражданите", парижани неизменно вкарват гол във всеки свой мач от клубните надпревари.

Манчестър Юнайтед за 11-и път на 1/8-финал в Шампионската лига

Манчестър Юнайтед за 11-и път на 1/8-финал в Шампионската лига

В 22:00 часа "червените дяволи" приемат Пари Сен Жермен на "Олд Трафорд"

В 22 последователни двубоя на европейската сцена тимът стига до реализирането на попадение, без значение срещу кой опонент се изправя.

Снимка 376811

Източник: EPA/БГНЕС

ПСЖ излиза краен победител в три от последните си шест елиминационни сблъсъка с тимове от Висшата лига.

Феновете на Юнайтед изразиха надеждата си, че отборът ще възвърне добрата домакинска форма в европейските клубни турнири. Юнайтед не е достатъчно убедителен на "Олд Трафорд" през кампанията в Шампионската лига, като победи Йънг Бойс на собствен терен, но записа нулево равенство срещу Валенсия и загуба от Ювентус.

Четвъртфиналите в Шампионската лига са непостижима цел за Юнайтед и ПСЖ вече 5 години

Четвъртфиналите в Шампионската лига са непостижима цел за Юнайтед и ПСЖ вече 5 години

Това е и общото помежду им

В две от последните си три участия на 1/8-финал в Лигата пък тимът губи у дома - от Севиля и Реал (Мадрид), което е отчетено от запалянковците в социалните мрежи като "неприемливо".

За манчестърци до момента показателите от срещите им на този етап от турнира са положителни, като звездите на клуба имат относително добър баланс в това отношение през годините - 6 победи и 4 поражения.

Снимка 345227

Източник: EPA/БГНЕС

Равенството е сред най-малко вероятните сценарии за Пари Сен Жермен в битката. Парижани нямат нито едно записано реми в последните си 10 мача, като или печелят, или губят своите срещи на всички фронтове.

На Острова: Това ще бъде съставът на Юнайтед срещу ПСЖ

На Острова: Това ще бъде съставът на Юнайтед срещу ПСЖ

Вижте и единайсеторката на парижани, според медиите в Англия

В осем от предходните си десет срещи френският хегемон стига до победата.

Снимка 401313

Източник: twitter

За Юнайтед статистиката е дори още по-впечатляваща, като "червените дяволи" все още не са губили под ръководството на новия си мениджър Оле Гунар Солскяер. Те имат 10 победи и едно равенство с норвежеца на скамейката.

Снимка 405871

Източник: Twitter

Първо равенство за ПСЖ или пък първа загуба за Юнайтед от много време насам, по-скоро би следвало да се отчете като изненада.

Ключовата битка в сблъсъка е ясна, пишат медиите в Англия. Според местните издания, противопоставянето между Пол Погба и Марко Верати ще е от определящо значение за крайния развой на мача.

Снимка 405537

Източник: GettyImages

"Червените дяволи" излъчват увереност от почти всяка възможна линия на играта, но безспорно най-сериозно влияние върху цялостното представяне на тима има Погба.

Снимка 401297

Източник: GettyImages

Под ръководството на Солскяер, френският футболист се превърна в истински лидер на отбора, какъвто се очакваше да бъде още след пристигането си на "Олд Трафорд".

Ако Марко Верати успее да организира по-добре състава си в зоната от терена, в която по принцип се вихри Погба, може би за първи път от няколко двубоя насам ще видим единайсеторката на Юнайтед обезсърчена, добавят медиите на Острова.