Отборите на Манчестър Юнайтед и Севиля се изправят един срещу друг в осминафинален мач-реванш от Шампионската лига. Първата среща на "Рамон Санчес Писхуан" завърши при нулево реми, като за това със сигурно трябваше да съжаляват испанците, които пропуснаха няколко много изгодни положения пред вратата на Давид Де Хеа.

Севиля и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 0:0

Фамозен Де Хеа остави интригата между Севиля и Юнайтед за реванша

Стражът на "червените дяволи" е първият, който не допусна гол на стадиона на андалусийците в евротурнирите

Тази вече сценарият на "Олд Трафорд", поне на първо четене, ще бъде обърнат. Юнайтед ще бъде тимът, който ще диктува събитията на терена, докато испанският им опонент ще разчита главно на контраатака.

Обстановката в лагера на "червените дяволи" е приповдигната, след като през уикенда бе спечелено голямото дерби срещу Ливърпул. Мениджърът Жозе Моуриньо отказа да говори много за предстоящата битка, като предпочете да насочи журналистическото внимание към по-лековати теми като скандала му с Франк Де Бур и "вечния трансфер" на Де Хеа в Реал (Мадрид).

Винченцо Монтела: За мен Севиля е стъпка напред в кариерата ми

Монтела: За мен Севиля е стъпка напред в кариерата ми

"Един треньор никога не трябва да спира да експериментира"

Манчестърци ще се осланят и на перфектните си домакински показатели през този сезон. До момента те имат 20 мача на свой терен, като са спечелили цели 17 от тях. Под въпрос за срещата до последно ще бъдат звездите Пол Погба, Златан Ибрахимович и Маркъс Рашфорд. Със сигурност извън сметките на специалния пък остават Дейли Блинд, Андер Ерера, Фил Джоунс и Маркос Рохо.

Пол Погба остава под въпрос и за мача със Севиля

Пол Погба остава под въпрос и за мача със Севиля

Френският халф пропусна дербито с Ливърпул

И докато Севиля впечатлява с европейското си представяне, то нещата в Ла Лига не стоят по същия начин. Тимът на Винченцо Монтела редува силни със слаби изяви, като показателни за това са успехите над Билбао и Севиля, и тежките поражения като домакин на Валенсия (0:2) и Атлетико (Мадрид) 2:5. "Рохибланкос" все още не са сигурни за участието в реванша на куп важни фигури като: Кароле, Карисо, Коршия и Хесус Навас. Играчът на фокус пък определено трябва да бъде Висам Бен Йедер, който е отбелязал шест от дванадесетте попадения за Севиля в Шампионската лига.

Ашли Йънг: В Юнайтед не съм се пробвал единствено като вратар и опорен халф

Ашли Йънг: В Юнайтед не съм се пробвал единствено като вратар и опорен халф

"Играл съм на почти всички позиции"

Главен съдия на срещата е Дани Макелие от Холандия, с помощници Марио Дикс и Хесел Щегстра. Допълнителни асистент арбитри са Кевин Блом и Кампиус Йохе. Четвърти рефер е Ян де Врайс.