Отборите на Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен) се изправят един срещу друг в мач-реванш от полуфиналната фаза на Шампионската лига. Предимството е за испанския гранд, който в първия двубой спечели с 2:1 насред "Алианц Арена".

Франц Бекенбауер: Байерн (Мюнхен) има комплекс от Реал (Мадрид)

Бекенбауер: Байерн има комплекс от Реал (Мадрид)

"Трябваше да победим в първия мач"

Макар и триумфирали в Германия, все още никой не смята "кралете" за сигурен финалист. Момчетата на Зинедин Зидан напоследък играят колебливо на свой терен, а драмата с Ювентус от изминалата фаза, е показателна за непредвидимата игра на "лос меренгес".

Реал отново приема баварците в реванш на директни елиминации, какъвто беше случаят и през миналия сезон. Тогава резултатът от първия мач също беше 2:1 в полза на "белия балет", който загуби на свой терен със същия резултат в редовното време и трябваше да мине през продължения, за да спечели с 4:2.

Кристиано Роналдо ще бута пореден рекорд

Роналдо ще бута пореден рекорд

Португалецът ще преследва своята победа номер 100 в Шампионската лига

Зинедин Зидан няма да може да разчита на контузените Иско и Даниел Карвахал. Техните места в стартовия състав ще заемат Марко Асенсио и Лукас Васкес. Очаква се Зизу да заложи на по-предпазлива тактика. Френският треньор изрази надежди, че момчетата му ще съумеят да отбележат ранно попадение.

Байерн (Мюнхен) беше по-добрият отбор в първата среща, но множеството пропуски в предни позиции, "изядоха" главата на баварския колос. Критики след този мач получи и голямата звезда на тима - Роберт Левандовски, който според легендата Оливер Кан, се е "скрил" във възможно най-неподходящия момент от сезона.

анкета

ТОПСПОРТ Ви пита: Как ще завърши реваншът между Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен)?

Виж резултати

Победа за Реал и трети пореден финал за селекцията на Зинедин Зидан. 31.3%

Равенство, което ще бъде напълно достатъчно на "кралете" за отстраняването на съперника им. 18.1%

Триумф за Байерн. Баварския колос ще демонстрира своята класа и ще потопи "Бернабеу" в скръб. 44.6%

Нямам мнение, искам просто да се получи страхотен мач. 6.0%

Големите отсъстващи тази вечер ще са Жером Боатенг и Ариен Робен. И двамата бяха сменени принудително в първия мач срещу Реал и не успяха да се възстановят за двубоя днес. Добрата новина е завръщането на левия бек Давид Алаба. Наставникът Юп Хайнкес обяви, че това е "мачът на годината" за неговия състав.

До момента най-успешните клубове в Германия и Испания са изиграли цели 25 мача помежду си (рекорд) в КЕШ/Шампионска лига, а показателите са 12:11 победи за Реал, при голова разлика 39:37.

Хамес Родригес: Не изпитвам лоши чувства към никого в Реал (Мадрид)

Хамес: Не изпитвам лоши чувства към никого в Реал

"Винаги е хубаво да се върнеш на място, което ти носи специални спомени"

Главен съдия на срещата е Джунейт Чакър от Турция, с помощници Бахатин Дуран и Тарик Онгун. Зад двете врати ще бъдат Хюсеин Гючек и Баръш Шимшек, а четвърти рефер е Мустафа Ейосой.

Серхио Рамос: Срещу Байерн (Мюнхен) започваме от 0:0

Рамос: Срещу Байерн започваме от 0:0

"Знаем какво означава да играеш на финал в Шампионската лига"

ГЛЕДАЙТЕ ГОЛЕМИЯ СБЛЪСЪК ТУК: ЛИНК 1, ЛИНК 2, ЛИНК 3, ЛИНК 4