Реал (Мадрид) победи Пари Сен Жермен в мач от осминафиналите на Шампионската лига. Битката на стадион "Сантяго Бернабеу" завърши при резултат 3:1.

Точен за гостуващия тим бе Адриен Рабио, докато за домакините се разписаха Марсело и на два пъти Кристиано Роналдо. За португалеца попаденията му бяха под номер 100 и 101 с екипа на "кралете" в надпреварата.

Роналдо изравни като се разписа от бялата точка, след не особено категорично нарушение срещу Кроос в наказателното поле. След това бе точен и от игра, преди Марсело да вкара за 3:1.

Парижани отпаднаха драматично миналата година в същата фаза от Барселона, след като спечелиха първия мач с 4:0, но загубиха в Испания с 1:6.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Реал (Мадрид) - Пари Сен Жермен 3:1, Марсело слага точка на спора на "Бернабеу"!
на живо

Реал (Мадрид) - Пари Сен Жермен 3:1, Марсело слага точка на спора на "Бернабеу"!

Сблъсъкът обещава зрелище

Мегасблъсъкът от 1/8-финалите в Шампионската лига оправда високите очаквания през началните си 45 минути. Първото полувреме на "Бернабеу" мина сякаш на един дъх, като акциите и за двете единайсеторки се редуваха една след друга, а феновете едва успяваха да си поемат дъх.

След само 3 минути игра Кристиано Роналдо стреля опасно, но топката не порази целта. Направи впечатление масираният натиск на домакините в началните мигове от двубоя. Състезателите на Реал натискаха опонента си в половината му, като в определени моменти всички футболисти на "галактикос", с изключение на вратаря Навас, бяха в полето на Пари Сен Жермен.

Снимка 340305

Източник: UEFA.com

На два пъти Роналдо можеше да даде преднина на тима си, но това така и не се случи. Бензема също стреля опасно, но кълбото не попадаше в целта.

Напористите действия на "галактикос" в предни позиции отваряха сериозни пространства в отбранителната линия на постройката им. За тим като ПСЖ, обичащ именно играта на контраатака и прегрупиращ се скорострелно от защита в нападение, подобен подход на съперника беше добра новина.

Резултатът бе открит от гостуващия състав, след точно 33 минути игра. При разбъркване в полето на Кейлор Навас кълбото бе пропуснато от Мбапе, отиграно с пета от Неймар, след което за непокрития Рабио не остана нищо друго, освен да разстреля стража на "кралете", давайки предимство на парижани.

Снимка 340324

Източник: UEFA.com

Отговорът на Реал (Мадрид) закъсня, като Роналдо не успя да се разпише от свободен удар, а малко след това и изстрел на Бензема беше спасен от Ареола.

Снимка 340313

Източник: UEFA.com

Минута преди края Кроос бе фаулиран в наказателното поле на съперника и Джанлука Роки посочи бялата точка. Реферът пожали Ло Селсо, който извърши нарушението срещу Тони Кроос, тъй като той вече имаше жълт картон и можеше да се окаже принуден да напусне терена преждевременно. Това не се случи. Така или иначе обаче зад топката застана Кристиано Роналдо, който не сгреши, разписа се за 1:1 и върна "белите" в мача.

Снимка 340321

Източник: UEFA.com

През вторите 45 минути Зинедин Зидан се видя принуден да извади от игра статичния Карим Бензема. На негово място се появи Гарет Бейл. 

Атаките и за двата тима намаляха чувствително, като те по-скоро внимаваха да не получат попадение, отколкото да отбележат такова.

Малко преди края обаче домакините взеха нещата в свои ръце и с два бързи гола - на Роналдо (83') и Марсело (87') си осигуриха комфортна преднина преди реванша в Париж.

Снимка 340314

Източник: UEFA.com

ПСЖ отстрани Реал в предишните два елиминационни сблъсъка от евротурнирите - за Купата на УЕФА през 1993 г. и за КНК през 1994. И в двата случая на фаза четвъртфинали.

Под ръководството на Зинедин Зидан, Реал спечели 11 от 15-те си елиминации в Шампионската лига. Миналата година Реал стана първият отбор след Интер от 2010 година, който спечели трофея, след като завърши на второ място в групата си.

Снимка 340322

Източник: UEFA.com