Челси победи Нюкясъл като гост с 2:0 и временно оглави класирането в английската Висша лига. Мачът от деветия кръг премина при пълно превъзходство на гостите, които можеха да спечелят със значително по-голям резултат.

Челси овладя инициативата още през в началото и в десетата минута Федерико Фернадес си отбеляза автогол при опит да пресече прострелно подаване. Бен Чилуиел натисна Фернандес, но това стана, след като играчът на Нюкясъл вече беше играл с топката и попадението беше признато - 0:1.

Снимка 506343

Източник: GettyImages

Гостите продължиха да доминират, докато "свраките" се ограничаваха да контраатакуват епизодично и да бранят минималната разлика в резултата.

Всичко беше решено в 72-ата минута. Тимо Вернер изведе Тами Ейбрахам отдясно и английският национал реализира хладнокръвно с десния крак за 0:2. Топката се удари в лявата греда и влезе във вратата.

Снимка 506342

Източник: GettyImages

След това попадение играта се отвори много и Лонгстаф уцели греда. Малко след това Тимо Вернер се разписа, но попадението напълно заслужено беше отменено.

Нюкасъл: Дарлоу, Кларк, Ласелс, Фернандес, Манкийо, Хейдън, Шон Лонгстаф, Люис, Мърфи, Сен-Максимен, Жоелинтон

Челси: Менди, Джеймс, Рюдигер, Зума, Чилуел, Канте, Ковачич, Маунт, Зиеш, Ейбрахам, Вернер

След този успех Челси стана поредният отбор оглавил класирането във Висшата лига. "Сините" имат 18 точки, с колкото е и Лестър, но са с по-добра голова разлика.

Нюкясъл остана на 13-0 място с 11 точки и очевидно ще се стреми да се движи в златната среда през настоящата кампания.

От 17:00 часа е вторият мач за кръг между Астън Вила и Брайтън.

Лампард не иска и да чуе за ранни мачове

Лампард не иска и да чуе за ранни мачове

Специалистът с послание към федерацията