Няма да коментираме последния вариант на Закона за предучилищното и училищното образование (по-известен като ЗПУО). Това е законодателен брак, достатъчно е само да споменем, че авторите му са "Възраждане" и повече уточнения не са необходими.

Затова пък видяхме как може да действа този пресен боклук, когато авторите му си повярват. Преди четири дни "възрожденците" публикуваха списък с имената на 26 учители от Варна, определени като "пропагандатори на джендър идеологията в училищата". Думата "джендър" у нас има собствен живот и значение, което е малко по-различно от приетото в цивилизования свят, но както и да е.

Т. нар. "черен списък" съдържа имената на педагози, които подкрепят подписка срещу закончето на "Възраждане". Как смеят! И то във Варна - люлката на новото българско Възраждане, родно място на защитника на традиционните ценности Костадин Костадинов - гордостта на Аспарухово. Между другото, ако погледнете биографията на политика в Уикипедия, ще забележите, че в графата "Образование" пише "Българска академия на науките". Човек си мисли, че там работят вече образовани, но се оказва, че не е точно така.

Та този "блестящ научен кадър" сега се е посветил на чистката в българското училище, защото там пропагандата на евроатлантическите неолиберални идеи работа няма. Откъде започна - от учителите, които мислят "нетрадиционно".

Не отне много време на сподвижниците на "упадъчния морал" да реагират. Манол Пейков от "Да, България" алармира пръв, споделяйки какво се случва във Варна. Бившият премиер Николай Денков нарече списъка "нечувана атака срещу българските учители и недопустима политическа пропаганда на гърба на българското училище". Колегата му Кирил Петков се присъедини с определението "списък на омразата". Явор Божанков ефектно определи училището в мечтите на "Възраждане" като "малкото Гестапо". Друг техен съпартиец - Даниел Лорер, не беше толкова категоричен, притеснен от "подсъзнателния страх" на родителите да не би децата им да придобият нестандартна сексуална ориентация. БСП пазят децата, ДПС-тата имат други проблеми, но по принцип са за традиционните ценности, в ГЕРБ са мъжкари.

Най-сетне реагираха и в Министерството на образованието и науката и този път се представиха добре: "Българският учител винаги е бил свободен, буден и прогресивен и това е направило децата и нацията ни свободни". Отбелязва се още, че в системата на българското образование няма да бъде допусната никаква форма на дискриминация и репресия към учители, ученици и родители.

Тези реакции още повече въодушевиха "Възраждане" и така разбрахме, че са направили "бърза проверка на подписалите се 887 учители и директори в подписката в подкрепа на хомосексуалната пропаганда в училищата". Какво установиха? Ами всички тези над 800 души са подписвали под строй, принудени от "чужди НПО-та". Разследват, търсят истината... Нещо повече, кметът на Варна и екипът му се оказаха "водещи хардлайнери сред защитниците на хомосексуалната пропаганда в училищата и детските градини", защото са се обявили в подкрепа на преследваните от "Възраждане" учители.

Докато върви саморазправата с българските учители, Европейската комисия очаква отговори от МОН по поправките в закона на "Възраждане" и забраната за пропаганда на "нетрадиционна сексуална ориентация" в училище.

За преразглеждане на инвалидизирания закон настоява и Върховният комисариат на ООН по права на човека.

Междувременно, покрай еуфорията в "малкото Гестапо", Костадинов гледа и по-далеч - към следващия закон, който смятат да омаскарят със законодателна неграмотност - Закона за въвеждане на еврото. В реплика към разтревожен последовател Копейкин е категоричен: "Този закон отива в коша, ако спечелим изборите. От вас зависи!" Да не дава Господ! Все пак от нас зависи.

Но какво е Костадинов? Той е само блед имитатор на идолите си от Русия. Сигурно сте разбрали, че на 19 август Владимир Путин подписа указ, с който чужденците, които са се сблъскали с налагането на "разрушителни неолиберални идеологически нагласи", ще могат да се преселят в Русия по опростена процедура - без да доказват познания върху руския език, история и законодателство. Оказва се, че към Русия се стичат хиляди чужденци с традиционна ориентация, които търсят начин да спасят децата и семействата си от заливащата ги джендър инвазия. От интервю на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова пред "Комсомолская правда" научихме, че руските дипломатически институции буквално са обсадени от чужди граждани, които нямат търпение да стъпят на руска земя:

"Западняците са в ужас от това, което им се случва: пред олтара на либерализма те трябва да положат собствените си деца. Смяна на пола, на идентичността, абсолютно несъпротивление на тоталното зло под формата на легализация на наркоманията и педофилията."

Гражданите на НАТО, по думите на Захарова, ридаели "Няма да си тръгнем, правете каквото искате!". И Захарова я знаем, и сме я виждали как яде ягоди...

Но ако се замисли човек, това не е ли златна възможност за всички "натовски граждани" от България, които са "пожертвани в името на една либерална идея" и в частност за Костадинов и "Възраждане"? Защо да не се наредят на опашка пред Митрофанова с надежда да получат достъп до земята на традиционните ценности. Едва ли ще ги върнат. Чуваме, че ги пращат на Украинския фронт.