На времето, когато книжните медии бяха в разцвета си, а различни вестници излизаха сутрин обед и вечер, съществуваше рубриката „Вместо фейлетон". До нея се прибягваше, когато се е случило нещо наистина смешно, но на уважаемата редакция не й се иска чак да се присмива на извършителите на смешката. Тогава се пишеше нещо в духа на „вместо фейлетон" - един вид, „абе, станахте за смях, ама ние от уважение няма съвсем да Ви осмиваме. Само мъничко и то с цялото дължимо уважение ...".

На 27-ми и 28-ми април тази година, лидерът на „Атака", г-н Волен Сидеров за пореден път обяви партията си за жертва на добре организирана конспирация. Според г-н Сидеров, този път заговорът е бил дело на пъклена комбина между ръководството на КЕВР, шефовете на групата електроразпределителни фирми ЧЕЗ и ... председателят на енергийната комисия в Парламента.

Та как да не му повярваш ... Волен Сидеров се оплака, че злите ЧЕЗ-ци са спрели тока на партийната му централа и на телевизия „Алфа" за часове. Хулиганстващото електроразпределително дружество дори не било предупредило г-н Сидеров.

Ама, може би е станала авария? Не, подобни възможности лидерът на "Атака" не предвижда. При него всичко е планово - най-вече заговорите срещу него. А освен това, заговорите срещу него са не само планови, но и добре изпипани и съгласувани на най-високо равнище.

И наистина, възможно ли е да спреш тока точно на Волен Сидеров, ако за това няма санкция от Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР), че и от самата парламентарна комисия по проблемите на енергетиката, воглаве с г-н Валери Симеонов?

Всички тези псевдо реторични въпроси би трябвало вече да са накарали читателя да започне да се подсмива, ако не и да се смее с глас, но целта на тези редове не е да се подиграва с г-н Сидеров. Лично аз винаги съм имал много сериозно отношение и към „Атака", и към лидера на тази партия, затова не бих искал да влагам никакви лековати нюанси в написаното.

Но случаят е наистина доста забавен и затова ще го отнесем към старославната рубрика „Вместо фейлетон":

„На 28 април 2015 г., електронното издание на вестник „Атака" уведомява почитаемата публика, че кабинетът и ЧЕЗ са тръгнали фронтално срещу „Атака" и че телевизия „АЛФА" и централата на партията са останали без ток в продължение на цели пет часа. (Кабинетът и ЧЕЗ срещу АТАКА! Спряха тока на ТВ АЛФА и централата на партията за 5 часа без предупреждение, 28 април 2015, вторник).

Без съмнение, това е било неприятно за атакистите и те вероятно вече размишляват как да си потърсят правата. Както вече казахме, на „Атака" не й минават такива „елементарни обяснения" от типа - „имаше кражба на кабели". Не ,имало е световна конспирация, при това - изключително коварна.

Това, което не е отбелязано в протеста на „Атака" е изключително важната подробност, че по време на аварията, оставила без ток ТВ „Алфа" и централата на „Атака", без ток са останали и ... посолството на Чешката република и Чешкият културен център на улица „Г. С. Раковски".

Всеки наивен и добронамерен човек би възкликнал, че това изяснява всичко и че наистина става дума за авария и извънредно произшествие. Нищо подобно ! Тук става дума за вероломна, глобална конспирация, която би могла да бъде разкрита само ако се полват похватите и изходните съображения на г-н Сидеров.

Първо, всеки би трябвало да знае, че фирмите от групата ЧЕЗ обслужват американския империализъм. Нещо повече, те обслужват мрежата на глобалните конспиратори от частните дружества, представляващи т. нар. „естествени монополи". Това, че групата ЧЕЗ е с мажоритарен собственик Чешката република не трябва да ни заблуждава. Това, драги българи, е прикритие за сатанинската и анти-православна дейност на ЧЕЗ. Още повече, че както се вижда от вчерашния случай ЧЕЗ действа и пряко срещу чешките власти.

Как да си обясним спирането на тока на чешкото посолство, ако не като отмъщение на американския империализъм и на неговите марионетки от Киевската хунта за това, че президентът на Чехия - Милош Земан, ще отиде на парада на 9-ти май в Москва? Не е ли ясно, че още предишният президент на Чехия - Вацлав Клаус, си беше опак и не вървеше в крак със Световната конспирация, а сегашният вече съвсем прекали? Точно затова, ЧЕЗ, която г-н Сидеров окачествява като „престъпна, криминална групировка", съгласувано с американския империализъм и с чешкия колониализъм в България, организира ужасното спиране на тока от 27-ми април 2015 г.

Упс, това за чешкия колониализъм май дойде в повече ... Нали уж сме братя славяни, пък и като територия и население сме горе-долу еднакви ... Но не! Щом ще прилагаме методологията на Волен Сидеров, трябва да отидем до край. Тази методология може да се прилага само крайно и до край. Точка.

Параметрите на заговора са ясни. Групата ЧЕЗ нанася едновременен, комбиниран удар по крепостта на анти-американизма - „Атака", и по чешкото посолство, което символизира чешката държава, която си е позволила някаква малка волност в лицето на президента си. Хм, малка волност ... Такива волности трябва да се пресичат в корен.

(Интересно, дали г-н Сидеров смята и собствениците на ЧЕЗ, т.е. чешките власти, за престъпници? Уф, пак стана объркване... Нали чешките управници бяха добри и се противопоставяха на американския империализъм и затова от ЧЕЗ им спряха тока ... Ох, не е толкова лесно да се прилага методологията на г-н Сидеров, ама да следваме логиката му нататък ...).

Затова ЧЕЗ, насърчавани от висши представители на колониалната администрация - КЕВР и Комисията по енергетика в Народното събрание, дръпна шалтера на ТВ АЛФА, на Чешкото посолство, на Чешкия куртурно-информационен център и на централата на ПП „Атака". (Изброяването е по реда на местонахождението им по ул. Г. С. Раковски от площад „Славейков" та до сградата на операта ...).

Това е истината, всичко друго е замазване на зловещото престъпление срещу антиколониалното движение в България и в Европа. От ЧЕЗ се правят на божи кравички и говорят за някакви откраднати кабели. Тук се налага да забравим един от ключовите пунктове в „методологията Сидеров" - ще игнорираме една любима на него мафия с етнически облик (абе, с една дума - този път циганите няма да са виновни) и ще съсредоточим вниманието си върху горните етажи на Световната конспирация, която гази анти-колониалистите с низшите си подразделения - КЕВР, Комисията по енергетика и друг подобен ситнеж.

Ама чакайте, не беше ли едно време г-н Валери Симеонов благодетел и съюзник на „Атака"? Телевизия СКАТ не дондуркаше ли г-н Сидеров? Хайде стига излишни въпроси - всичко това е минало, а ние живеем в суровото настояще. Настояще на глобално настъпление на злите сили."

Тук би трябвало да спра. Не искам да се подигравам на г-н Сидеров, нито пък го смятам за глупак. Напротив, той си играе неговата игра, при това доста подредено. В страната има достатъчно ревностни слушатели на подобни истории за конспирации срещу здравите сили. Щом има търсене - ще има и предлагане. Г-н Сидеров действа съвсем на пазарен принцип. Вярно, на политическия пазар - но съвсем по учебник. Хората знаят, че има Световна конспирация - Волен Сидеров показва конкретните й проявления. Да виждате нещо глупаво в това? Аз - не.

Проблемът е, че ако лидерът на „Атака" беше спрял за секунда предизборните си упражнения по политически маркетинг, той можеше да направи нещо полезно за обществото и за страната. Можеше напълно в духа на собствената си реторика да призове още един път за приравняване на кражбите на кабели от системата на енергетиката, както и на железниците към терористичен акт. И всеки щеше да го подкрепи, защото кражбите на кабели, на трансформаторно масло и на части от ж.п. стрелките, рано или късно ще доведат до човешки жертви. И тогава ще започне едно спешно законодателстване - не ти е работа. Но за жалост, местните избори са вече зад ъгъла и хората си имат други приоритети. Волен Сидеров - също.