Все сме гледали гротески в парламента, но такова чудо сякаш не е било. Парламентарни групи са се цепили и вероятно пак ще се цепят. Депутати преминават от една политическа принадлежност в друга спрямо съвестта им, убежденията или кой знае какви други интереси.

И в последните дни България гледа актуализираната версия на поредната трансферна сюжетна линия, като в главната роля е групата на ИТН. Депутатите на Слави Трифонов започнаха един по един да го напускат. Уж предводителя им е спортният министър Радостин Василев. Заговори се за натиск върху законотворците от ИТН, за разговори между властта и отцепниците.

Политическа драма в не едно действие.

Някъде за фон на родния политически живот стана обичайно депутати да се дърпат и бият в пленарна зала. Високо напрежение, което уви не тече по електрическата мрежа.

Липса на култура или балкански нрави... без значение... Очевидно е без мяра.

В петък медийната звезда изгря за Кирил Симеонов, който сподели от трибуната разочарованията си от своя "Има такъв народ". Колегите му го "похитиха" в стаята на парламентарната група, а отвън да го пазеха депутати от ПП. Обработването продължава. Че съществуват пазарлъци за народни представители е обществена тайна, но сега и медии, и общество го видяха на живо.

Пошло реалити "България търси мнозинство".

А жанровете в шоуто на властта се сменят в галоп - от драма до фантастика и от комедия до психотрилър. Някъде в ехото на всичките скандали звучат призивите за морал в политиката. Смешно, нелепо и дори откровено лицемерно. Керванът си върви, търговията също в летния политически трансфер. Но на кого ли му пука... извън триъгълника на властта?