Щастливи прасета в държавата и черно-бели учебници за бедните ученици.

Това е поредният бисер на просветно-земеделската държавна политика, родена от някоя "умна" главица. Пак ще разделяме децата на социален признак, но привидно по-деликатно. Родно издателство е решило да облекчи семейния бюджет на родителите с по-скромни средства като подготви черно-бели учебници. Те, разбира се, ще са по-евтини.

Бедността не е порок, сме чували. Оказва се обаче, че бедността отнема от цвета на образованието.

Питам се как ще се чувства едно дете с черно-бял учебник пред своите заможно цветни съученици?

Няма ли със срам и свито сърце това бедно дете да влиза в класната стая и с какво желание ще отваря черно-белия просветен свят? Дали няма да стане обект на присмех заради скромността на семейството си? Защо пак трябва да делим децата на бедни и богати, на такива, обречени на черно-бяло образование и такива с цветен свят? То мъдрости в образованието сме виждали всякакви. Даже уж всичко сме виждали, но то все някой "мъдрец", експерт по образование, ражда такива бисери, че пак оставаме без дъх, думи и мисъл. То кусурът на образованието ни е само това - цветът на учебниците?!?!

В друг сектор обаче ще има щастливи- не хора, а прасетата. Държавата инвестира 178 милиона лева за щастливи прасета. И пържолата има права. Право на щастие. Децата пък имат право на цвят. Дали нямаше да е по-редно тези пари да се вложат в безплатни цветни учебници за всички деца? Защото децата имат право на щастие, също както и прасетата (изискване на ЕС за щастливо отглеждано месо).

ЕК одобри 178 млн. лева държавна помощ за свинете

ЕК одобри 178 млн. лева държавна помощ за свинете

Проект за хуманно отношение към свинете

Уж търсим стимули децата да остават в училище, да отиват с любов и желание в родното школо, но какво е това черно-бяло ученическо щастие?

Училище за бедни и богати... но пържолите ще са отгледани щастливо.

Черно-бялото в образованието ще сложи Алена буква върху децата с по-скромни възможности, ще бъдат посочени, дори грозно дискриминирани.

Хайде поне да не травмираме децата, като ги разделяме още от най-крехка възраст? Нека умниците, сътворили това грозно и жестоко безумие, си посипят главата с пепел и ако им стиска или имат останала някаква капка достойнство се извинят на всички български деца за черно-белите си души и мисли.

Иначе България ще продължи да изнася цветния си капитал на Запад, където освен щастливи прасета има и щастливи деца.