10 000 лв. е сумата, която е била обещана на 23-годишния Калоян Гущеров, който заля с течност две момичета от Благоевград.

Това съобщиха на пресконференция комисар Константин Титянов и окръжният прокурор в Благоевград Елка Атанасова, цитирани от blagoevgrad1.com.

Гущеров е обвинен по чл. 131 от Наказателния кодекс, който се отнася до причиняване на телесна повреда.

За това престъпление се предвиждат до 12 години лишаване от свобода.

Задържаният е направил частични самопризнания. По първоначални данни течността, с която той е залял момичетата, е сода каустик.

Според комисар Константин Титянов, залавянето на поръчителя и извършителя на престъплението е станало в рамките на по-малко от 30 часа и е уникално като скорост и резултати, в сравнение с 24-те сходни престъпления в страната през последните години.

Вчера прокуратурата в Благоевград наложи на поръчителя на престъплението Венцислав Добрев мярка за неотклонение за 72 часа. По-късно днес прокуратурата ще внесе в съда иск за постоянното му  задържане.

Припомняме, завършилата специалност "Право" в Югозападния университет в Благоевград Христина Колджиева от Гоце Делчев и Мария Коемджиева, също от там, бяха нападнати във вторник вечерта пред вратата на квартирата им.

Христина е с по-тежки поражения по очите и лицето. В момента тя е настанена в университетската болница в София. Мария се намира в очното отделение на Благоевградската болница.

Венцислав Добрев е един от тримата арестувани по случая.