Софийска градска прокуратура иска 10-годишна осъдителна присъда за мъж, откраднал личните документи на 83-годишен при нападение с тесла, съобщиха от прокуратурата. Нападателят е счупил черепа и е контузил мозъка на възрастния мъж. Съдът е уважил искането на прокуратурата.

На 10 април 2019 г. Софийска градска прокуратура е предала на съд Борис Л. Обвинителният акт е внесен на 19 юни 2019г. в Софийския градски съд.

Борис Л. е обвинен, че е ограбил възрастния мъж при опасен рецидив и придружен с причиняване на две средни телесни повреди на пострадалия. Инцидентът станал на 20 октомври 2018 г. в гр. София , ж.к."Гевгелийски" в близост до един от изходите на метростанция "Вардар". При нападението Борис Л. е откраднал лични документи и 2 броя карти за МГТ.

И в София е бит и ограбен възрастен мъж в почивните дни

И в София е бит и ограбен възрастен мъж в почивните дни

Побойникът от Славяново първо избягал

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като е деецът е бил многократно осъждан за умишлени престъпления от общ характер.

Борис Л. е нападнал случайно преминаващ 86-годишен гражданин и след като му нанесъл няколко удара с тесла по главата, отнел калъф за документи. Противно на очакванията му в него обаче липсвали пари.

С оглед тежестта на извършеното престъпление и изключително обремененото съдебно минало на дееца, в хода на съдебното производството прокурор при СГП е поискал да му бъде наложено максималното предвидено в закона за това престъпление наказание - 15 години.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

Поради това, след като съдът е уважил предложеното от прокурора наказание, и е приложил редукцията, предвидена в закона, е постановил 10-годишна осъдителна присъда.