В почивните дни двама възрастни мъже бяха пребити и ограбени. Единият случай е от град Славяново, а другият - от София.

Прокуратурата повдигна обвинение на побойника от Славяново.

Случаят в София е от събота по обяд, информира bTV. Тогава 86-годишен мъж се прибира от пазар близо до метростанция "Вардар". След него тръгва и негов съсед - Александър Кузов, защото забелязва, че странен младеж със сив суитчър и качулка върви след мъжа. След това се чува странен шум и се оказва, че младежът е атакувал дядото. Нападателят ограбва възрастния мъж и успява да избяга.

Дъщерята на пострадалия казва какво си спомня 86-годишния мъж - "някой го е ударил по главата и е паднал. Събужда се и вижда съседа и полиция около него". Възрастният мъж е нападнат в гръб, ударен е 4 пъти, обясни дъщерята на пострадалия. Той е откаран в Окръжна болница в тежко състояние. Вече е стабилизиран. Полицията все още издирва нападателя.

36-годишен задържан за побой и обир на възрастен мъж в Славяново

36-годишен задържан за побой и обир на възрастен мъж в Славяново

Пострадалият е без опасност за живота

Другият случай стана известен чрез социалните мрежи още в почивните дни. Внукът на пребития дядо от Славяново публикува снимки на ограбения и ранен възрастен човек с обяснението, че той е станал обект на циганско нападение.

Полицаите задържаха 36-годишен мъж от Славяново, който има криминални регистрации в полицията и е осъждан. Мъжът е задържан за 72 часа. Работата по случая продължава.

"Мъжът е дошъл към един часа през нощта, дядо ми е станал и той е избягал, но след 10 минути се е върнал. Дядо ми вече е бил буден и са се спречкали, но нападателят започва да му нанася побой", разказа внукът на нападнатия мъж.

За да се спаси възрастният мъж в Славяново е хвърлил портмонето си със 120 лева. Нападателят ги взема и си заминава. Дядо ми след това звъни на 112, разказа внукът на нападнатия мъж.