Десетина полицаи са нахлули в двора на къщата, където живеят родителите на Спаска Митрова в градчето Гевгели.

Това съобщиха от ВМРО и допълниха, че полицаите са влезли в дома й около 11.15 ч. тази сутрин.

Полицаите извикали Спаска и грубо я заплашили, че ако има дори една кола с българска регистрация или един български журналист на делото й в сряда, тя ще преживее още по-голям ужас от досегашния.

Митрова трябва да се яви на поредното дело в средата на седмицата, а очевидно подкрепата от страна на българското гражданско общество в страната и чужбина срещу безобразията, извършвани със сънародничката ни в Македония, изнервя официалните власти там.

Явно напъните на Македонското правителство да стане член на европейското семейство преминават през полицейски заплахи и съдебни процеси с фабрикувани доказателства, коментират от ВМРО.

От движението припомнят позицията си, че България не би могла да подкрепи членство на Македония в ЕС докато властите там репресират най-арогантно хората с българско самосъзнание.

От ВМРО обявиха, че подкрепят Спаска Митрова в справедливата й кауза, и категорично заявиха, че ще бъдат с нея на поредното й дело в сряда.

Припомняме ви, че на 8 октомври Митрова излезе от скопския затвор "Идризово", където излежа тримесечна присъда.

Тя излежа две трети от присъдата си. Жената беше осъдена заради това, че не позволявала на бившия си съпруг да вижда тяхната двегодишна дъщеря.

В средата на декември стана ясно, че в Македония е заведено ново наказателно дело срещу българката.

Този път тя е обвинена, че не допуска бившия си съпруг при детето им, въпреки че то не е при нея и Спаска не го е виждала, след като е излязла от затвора.